Geronimo

Leon de Winter • Paperback eci.nl lezers

Vanaf € 14,80

Alleen tweedehands beschikbaar

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Jabbar is een arme Pakistaanse jongen die geen geld heeft om twee protheses te kopen voor het meisje op wie hij in stilte verliefd is: een invalide bedelaresje met ogen die de hemel en de hel hebben gezien. Bovendien heeft Jabbar dringend behoefte aan een nieuwe fietsband. Om aan geld te komen probeert hij het oude krukje te verkopen dat hij uit het huis van de gedode Osama bin Laden heeft meegenomen – onwetend van het feit dat hij daarmee de loop van de geschiedenis een cruciaal zetje geeft. In Geronimo lezen we hoe een groep Navy Seals de wereld misleidt over het lot van de man die de tot nu toe grootste terreurdaad van de eenentwintigste eeuw op zijn geweten heeft. In duizelingwekkende vaart neemt Leon de Winter de lezer mee in een verhaal dat op vele continenten speelt en met elk hoofdstuk een verrassende wending neemt. Intussen speelt hij met de vraag of de officiële versie van de dood van Osama bin Laden de enige waarschijnlijke is. Geronimo is De Winters meest gewaagde roman, een dans op het hoge koord van de verbeelding.

Dit boek in de pers

Het vintage De winter behelst spanning, vaart en een sterk plot.  
Vrij Nederland  

De Winter stookt het vuurtje van de verbeelding op tot de pagina’s er van vlammen. Die houding maakt hem uniek. Leon de Winter de ‘lefste’ schrijver van Nederland.  
De Volkskrant  

Net als bij zijn roman VSV (2010) stort De Winter zich op de non-fictie in de literatuur. Het verhaal ontspint zich rondom Osama bin Laden en de geplande aanval op diens leven door een groep Navy Seals. Naar aanleiding van deze gebeurtenis volgt een groots complot waarmee de schrijver zijn roman in het internationale politieke krachtenveld plaatst. De charme van de roman ligt in de krankzinnigheid ervan.  
NRC  


Reviews & recensies

Ingenieuze roman met trekjes van een thriller

Geronimo. Dat was de Amerikaanse codenaam voor de militaire operatie waarbij Osama Bin Laden op zijn schuiladres in Pakistan werd gedood. Onzin, volgens talloze complotsites die op internet te vinden zijn. Iets waar ik me - ik zal het maar eerlijk toegeven - soms behoorlijk in kan verliezen. Dwalen van het ene naar het andere complot; ik vind het intrigerend. Met deze ingenieuze roman van Leon de Winter hebben de Nederlandse complotdenkers een nieuw scenario in handen over wat er ook gebeurd zou kunnen zijn. Want wat als Osama die nacht helemaal niet is gedood, maar zijn leven - om geheime redenen - is gespaard? Het zijn spannende en intrigerende vragen die De Winter in deze functioneel geschreven roman de lezer voorlegt. Qua opzet doet Geronimo soms aan een thriller denken waarbij de verschillende hoofdpersonen in het boek allemaal met elkaar verbonden blijken te zijn. Als lezer snak je naar het einde; niet omdat het boek verveelt, maar juist om te weten hoe het afloopt.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over terrorisme
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Leon de Winter
ISBN9789023493860
TaalMeertalig
UitvoeringPaperback
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.

Recent bekeken producten