Fout goud

Roel Janssen • Paperback

€ 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een erfenis van vijfien gouden munten zet Elmer van der Breggen op het spoor van het goud dat de nazi s tijdens de Tweede Wereldoorlog uit Nederland roofden. Met de hulp van een excentrieke financieel adviseur en een charmante Duitse professor ontdekt Elmer hoe het goud uit Amsterdam naar Duitsland verdween en vandaar naar Zwitserland werd gebracht. Op zoek naar antwoorden stuit Elmer op de verzwegen geschiedenis van zijn eigen familie, nazivolgelingen van zwarte weduwe Florrie Rost van Tonningen, en de verborgen macht van Zwitserse banken.

Dit boek in de pers

Fout goud is een geslaagde afwisseling van hedendaagse actie, de belevenissen van een deels fictieve top van De Nederlandsche Bank tijdens de oorlog en van historische feiten. Een boek met zwier, waarvan men veel opsteekt.  
NRC  

Fout goud is een goed geschreven en degelijk gedocumenteerd verhaal met geloofwaardige hoofdpersonen. Een lesje geschiedenis over een vergeten oorlogsdrama.  
Algemeen Dagblad  

Een thriller die voor verschijnen al Kamervragen uitlokt: Roel Janssen heeft met Fout goud iets te pakken. Janssen presenteert interessante faction waarin neonazi's een belangrijke rol spelen. Voldoende stof voor een vervolg.  
Elsevier  

Janssen schrijft vaardig en met vaart, waardoor ook de spanning intact blijft. Janssen overtreft zichzelf en zijn boeken tot nu toe.  
Vrij Nederland Detective & Thrillergids  

Een vlot geschreven thriller vol geschiedenislessen.  
CRIMEZONE.NL  

'Historische feiten die grondig zijn uitgezocht, aangevuld met een plausibele fantasie. Het zou zomaar allemaal waar kunnen zijn. En dan nog spannend, met een vleugje erotiek. Wat wil je als lezer nog meer. Heb het in één adem uitgelezen  
GERRIT ZALM  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over de Tweede Wereldoorlog
  • geschiedkundige spanning

Details:

Auteur(s)Roel Janssen
UitgeverijCargo
ISBN9789023485872
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's336
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 136 x 32 mm.
Gewicht476 gr.  

Recent bekeken producten