Ezels

Sanneke van Hassel • Paperback

€ 12,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Ezels is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Ezels maken we onder andere kennis met een Chinese loempiabakker en zijn stille liefde, met een moeder die alleen door Cornwall trekt en een Amerikaanse op weg naar het Como-meer. Sanneke van Hassel haalt haar personages uit hun vertrouwde omgeving en stelt ze voor beslissende keuzes. Weggaan of blijven, de waarheid zeggen of liegen, vreemdgaan of trouw zijn - Van Hassel laat zien dat het maken of het ontlopen van een keuze vaak op hetzelfde neerkomt.

In deze verhalenbundel schetst Sanneke van Hassel de menselijke soort met mildheid en verbazing - intussen de vraag openlatend wie de werkelijke ezels uit de titel zijn.

Dit boek in de pers

De ongekroonde vorstin van het korte verhaal slaat weer toe.  
De Volkskrant  

Na haar romandebuut in 2010 is korte-verhalenkoningin Sanneke van Hassel terug bij het genre waarbinnen ze regeert. [...] Ezels is een prachtige reeks 'mensverhalen' in die typisch fotografische Van Hassel-stijl van inzoomen en scherpstellen.  
Algemeen Dagblad  

Wreed. Maar heel fijn om te lezen.  
Het Parool  

In staat om in verhullende, korte zinnen, in luttele pagina's, een wereld vol kwaadaardigheid en dreiging te suggereren.  
Trouw  

Perfecte korte verhalen.  
HP/De Tijd  

Geheel volgens de Nederlandse Nescio-traditie: geen woord te veel. Van Hassel weet hoe ze situaties onbehaaglijk aan moet laten voelen.  
De Morgen  

Sanneke van Hassel schrijft grotestadsverhalen van deze tijd, over eenzaamheid te midden van het gedender en gedruis, over de desolate en deprimerende kanten van een versplinterde samenleving, maar ook over de onweerstaanbaar grappige kanten van het interculturele verkeer.  
Het Financieele Dagblad  

Ze is een meester in het vastleggen van de troosteloosheid van het dagelijks leven. In een enkele zin schildert zij een complete wereld van verloren dromen, vervlogen hoop en onvermijdelijke acceptatie.  
HDC Media  

Ezels is een mooie ode aan de kleine ontsnappingen des levens.  
VPRO Gids  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • korte verhalen over de condition humaine
  • korte verhalen

Details:

Auteur(s)Sanneke van Hassel
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023467441
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's176
Verschijningsdatum
Afmetingen199 x 124 x 12 mm.
Gewicht173 gr.  

Recent bekeken producten