Export is mensenwerk - Succesvol zakendoen over de grens

Inge Heetvelt, Marianne Hoedt Ten • Paperback

€ 22,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Export is mensenwerk. Het zijn de mensen achter de export en hun onderlinge relaties die het verschil maken, waar ook ter wereld.

Export is van wezenlijk belang voor de Nederlandse economie. Talloze ondernemers in Nederland exporteren hun producten niet alleen naar landen dicht bij huis, maar ook steeds vaker verder weg, naar Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

Als je de internationale uitdaging aangaat, moet je op zoek naar lokale agenten en distributeurs, die de lokale markt voor je kunnen openbreken. Maar hoe maak je van export een succes? In de meeste exportmarkten draait het in het zakendoen - meer dan in Nederland - om relaties en een goed netwerk. Persoonlijke relaties zijn net zo belangrijk als of zelfs belangrijker dan de harde cijfers van je bedrijf. Zakendoen in relatiegerichte culturen vergt meer tijd en geduld, en ook een andere manier van communiceren. De ruim twintig ondernemers uit diverse sectoren die in dit boek aan het woord komen, onderstrepen dit.

Export is mensenwerk biedt een handreiking voor het opbouwen van duurzame relaties tussen exporteurs uit Nederland en hun lokale vertegenwoordigers. Het richt zich op ondernemers en managers in het Nederlandse mkb die exporteren of van plan zijn dat te gaan doen. Het biedt tips voor de beginnende exporteur, maar ook een kader voor de meer ervaren exporteur. Bovendien biedt het handvatten voor studenten van internationaal gerichte opleidingen.

Inge Heetvelt is cultureel antropoloog, econoom en docent-trainer Spaans met ruim twintig jaar internationale werkervaring als trainer, consultant en go-between in Europa en ontwikkelingslanden. Marianne ten Hoedt is redacteur, vertaler Spaans en communicatieadviseur met een specialisatie in taal en cultuur en ruim twintig jaar ervaring in het communicatievak.

Meer informatie vind je op www.exportismensenwerk.nl

Details:

Auteur(s)Inge Heetvelt, Marianne Hoedt Ten
UitgeverijBoom
ISBN9789024404216
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Afmetingen235 x 150 x 11 mm.
Gewicht269 gr.  

Recent bekeken producten