Expeditie land art

Sandra Smallenburg • Hardcover

€ 39,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Kunstenaars laten zich al eeuwen inspireren door het landschap, maar pas sinds de jaren zestig van de twintigste eeuw dient dat landschap zelf als kunst. In ‘Expeditie Land Art’ gaat Sandra Smallenburg op zoek naar deze monumentale, maar toch vaak moeilijk te vinden landschapskunstwerken. Ze reist door desolate gebieden van Amerika en ontdekt er werken die ieders voorstellingsvermogen te boven gaan: sculpturen zo groot als het Empire State Building en zo uitgestrekt als een middelgrote stad. Ze vindt er kunstwerken in zoutmeren, op hoogvlaktes en in het binnenste van een eeuwenoude vulkaan.

Ook dichter bij huis blijkt er belangwekkende land art te vinden. Onder meer in de Flevopolder, op de Drentse veengronden en in de Haagse duinen bevinden zich topwerken van bekende hedendaagse kunstenaars als Richard Serra, Robert Smithson en James Turrell.

Land art is kunst waarvoor je zelf op pad moet. Het is de reis ernaartoe die de ervaring van landschapskunst zo onvergetelijke maakt.

Dit boek in de pers

Smallenburgs boek vormt, samen met de tentoonstelling, een bijzonder toegankelijke en rijk geïllustreerde gids voor zowel de thuisblijver als de avontuurlijke landschaps- en kunstliefhebber.  
Trouw  

In deze expedities, afwisselend nuchter en lyrisch beschreven, wordt land art een avontuur.  
De Standaard  

Smallenburg gaat op zoek naar toonaangevende voorbeelden van land art en doet op boeiende wijze verslag van haar expeditie. Zelfs als land art je onverschillig laat, word je meegezogen in haar aanstekelijke enthousiasme.  
Friesch Dagblad  

Details:

Auteur(s)Sandra Smallenburg
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023492016
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
Afmetingen271 x 210 x 20 mm.
Gewicht797 gr.  

Recent bekeken producten