Europese diplomatie

• Paperback

€ 18,90

3 - 5 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"De diplomatieke betrekkingen in Europa zijn sinds de Vredes van Münster en Osnabrück (1648) bijna onherkenbaar veranderd, maar er is in het Westfaals internationaal systeem ook sprake van continuïteit.
Historici en politicologen uit Nederland en België geven in dit boek inzicht in verleden en heden van de Europese diplomatie.
Het is bedoeld voor geïnteresseerden in het ontstaan van het statenstelsel, de Europese diplomatie ten tijde van Westfalen en ontwikkelingen in de hedendaagse diplomatieke praktijk.
Europese diplomatie heeft oog voor de grote lijn en belangrijke breukpunten in de evolutie van 350 jaar allerminst rimpelloze diplomatieke praktijk. Evenmin ontbreken saillante details en anekdotes over zaken als pauselijke diplomatie en protocollaire eigenaardigheden van het diplomatieke métier, voorbeelden van de wonderlijke wijze waarop in de zeventiende eeuw werd onderhandeld of analyses van de complexe diplomatie in het hedendaagse Europa. De bundel, grotendeels gebaseerd op een conferentie aan het Instituut Clingendael in Den Haag, vormt zowel een bijdrage aan de geschiedenis van de internationale betrekkingen als aan de studie van de diplomatie. Helder geschreven en toegankelijk, leent dit werk zich voor gebruik in het hoger en universitair onderwijs in de geschiedenis en politieke wetenschappen.

Redactie
Jan Melissen is hoofddocent internationale betrekkingen en executive director van het Centre for the Study of Diplomacy, University of Leicester, in het Verenigd Koninkrijk. Hij is tevens coördinator van het Diplomatic Studies Programme, een internationaal onderzoeksnetwerk, en associate editor van het
vaktijdschrift Diplomacy & Statecraft. "

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023236283
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's158
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 155 x 10 mm.
Gewicht298 gr.

Recent bekeken producten