En uit de bergen kwam de echo

Khaled Hosseini • Paperback eci.nl lezers

Vanaf € 14,50

Alleen tweedehands beschikbaar

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Voor de driejarige Pari is haar grote broer Abdullah meer een moeder dan een broer. Voor de tienjarige Abdullah is zijn zusje alles. Wat er met hen gebeurt – het zusje wordt noodgedwongen verkocht aan een rijk maar kinderloos echtpaar in Kabul – zet een reeks ingrijpende gebeurtenissen over tientallen jaren in gang, die een indringend beeld geven van de morele complexiteit van het leven. Hosseini beschrijft meerdere generaties in deze roman, ouders en kinderen en kleinkinderen, broers en zussen, en hij onderzoekt de vele manieren waarop familieleden elkaar liefhebben, verwonden en verraden – én hoe ze zich voor elkaar opofferen.

Hij volgt zijn personages over de hele wereld: van Kabul naar Parijs, van San Francisco naar het Griekse eiland Tinos, en weer terug naar Kabul. Het verhaal wordt steeds groter en veelomvattender, emotioneler en krachtiger. Gedreven door zijn kenmerkende compassie en filosofische inzichten waardoor De vliegeraar een geliefde klassieker werd en Duizend schitterende zonnen een absolute bestseller, betoont Khaled Hosseini zich in En uit de bergen kwam de echo eens te meer een geboren verhalenverteller. Dit nieuwe boek is opnieuw een magnifieke prestatie.

Reviews & recensies

Een prachtige roman van een ouderwetse verteller pur sang

De twee eerdere romans van Hosseini, het overbekende De vliegeraar en Duizend schitterende zonnen, heb ik allebei in een mum van tijd uitgelezen. Prachtige boeken! En ik was zeker niet de enige met die mening. Het werden twee enorme bestsellers en nu is het de taak aan Khaled Hoesseini om aan de torenhoge verwachtingen te voldoen. En ja, dat is hem gelukt. En uit de bergen kwam de echo laat zien dat Hosseini een echte, ouderwetse verhalenverteller is. Hij begint bij het ontroerende verhaal van Abdullah en zijn zusje Pari die onafscheidelijk zijn, totdat hun vader Pari verkoopt aan een echtpaar in Kabul. Via deze twee kinderen, voert Hosseini ons mee de hele wereld over. De verhalen gaan alle kanten op, maar vormen één prachtig geheel en komen ten slotte weer samen in Afghanistan. De geschiedenis van Afghanistan wordt prachtig verbeeld aan de hand van een breed spectrum aan Afghaanse karakters. De personages, tijdsbeelden en plaatsen waar het verhaal zich afspeelt vormt zich tot één meeslepend familieverhaal. Het beeld dat hij schetst van Afghanistan en de mensen die daar leven voelt zo levensecht dat je de stof en de hitte bijna kunt voelen.

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Afghanistan
  • lichte dromerigheid

Details:

Auteur(s)Khaled Hosseini
ISBN9789023476603
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.

Recent bekeken producten