Emoticon

Jessica Durlacher • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Emoticon is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na achttien jaar is Ester Michaels voor het eerst weer in Israel, waar ze binnen enkele uren na aankomst ternauwernood ontkomt aan een terreuraanslag. Om de schok te boven te komen logeert ze terug in Nederland bij haar oudste vriendin Lola. Ester bevindt zich op een breekpunt in haar leven. Wanneer ze hoort dat Lola s zoon Daniel na zijn eindexamen als vrijwilliger naar Israël gaat, besluit ze terug te gaan om een oogje te houden op Daniel, van wie ze houdt alsof hij haar eigen zoon is.

Parallel hieraan loopt het verhaal van Aisja, een Palestijnse vrouw van vijfentwintig in Ramallah, die zich in eenzaamheid boos maakt over de Israëlische bezetting en lijdt onder de mishandelingen van haar broer. Als ze voor een Palestijnse krant gaat schrijven over de drama s in haar omgeving, moet ze zich zien te handhaven onder een strenge hoofdredacteur. De enige echte vrijheid die ze kent, vindt zij op het internet, waarop ze uren kan surfen.

Terwijl Ester in Israël probeert aan het werk te komen, slaagt Daniel erin oog in oog met zijn vader te komen. Dan ontdekt Ester wie Daniels vader is, en volgt een fatale keten van gebeurtenissen die zal leiden tot een tragische apotheose.

Dit boek in de pers

Een spannende en zinderende roman.  
De Telegraaf  

Haar beste boek tot op heden  
Elsevier  

Durlacher heeft een heel zorgvuldige en meeslepende roman geschreven - alles zit precies goed. Verder toont ze voluit haar talent in het bespelen van meerdere registers: ze kan het allemaal aan. Dat maakt van Emoticon een heerlijke leeservaring.  
De Standaard  

Durlacher weet hoe ze emoties moet vertalen en most of all: ze zet aan tot nadenken. Een dijk van een boek.  
Het Financieele Dagblad  

Details:

Auteur(s)Jessica Durlacher
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023465515
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's435
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 136 x 40 mm.
Gewicht526 gr.  

Recent bekeken producten