Een zaak van liefde

Lisa Appignanesi • Paperback

€ 34,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen
*eci.nl prijs € 27,99

Vanaf 08 december 2016

Reserveer

Een zaak van liefde is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Aan het einde van de negentiende eeuw injecteert een oude vrijster in Bristol chocoladetaartjes met strychnine, in Parijs achtervolgt een artieste wekenlang haar overspelige echtgenoot en in New York schiet een steenrijke dame publiekelijk een architect dood. In Een zaak van liefde daalt Lisa Appignanesi aan de hand van drie rechtszaken af naar de lage driften van de mens, waar duistere passies en lusten kunnen leiden tot gruwelijke misdaden. Gebruikmakend van rechtbankverslagen, psychiatrische dossiers, brieven en krantenartikelen wekt de auteur in meeslepend proza de belle époque tot leven, een tijd waarin de pers het publiek op niet eerder vertoonde wijze liet meegenieten van scandaleuze intriges, wilde jaloezie en verboden verlangens. Seksuele etiquette en maatschappelijke klassen, eer en een goede naam; dat alles staat op het spel in het theater van de rechtbank.

Dit boek in de pers

Een zaak van liefde is sensationeel in alle opzichten. De opgerakelde rechtszaken zijn altijd opzienbarend en Appignanesi houdt de spanning er prima in, ook al weet je van meet af aan wie het gedaan heeft.  
Trouw  

Het grondige onderzoek en de smeuïge gevalsbeschrijvingen van Appignanesi's nieuwste boek maken er een bijzondere leeservaring van.  
De Volkskrant  

Haar boek leest als een roman. Doordat Appginanesi geruchtmakende zaken beschrijft in Een zaak van liefde was er een overvloed aan meeslepende details beschikbaar en is het boek een ware pageturner geworden.  
NRC  

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over psychiatrie
  • lichte verhalen uit het ware leven

Details:

Auteur(s)Lisa Appignanesi
UitgeverijBezige Bij, Uitgeverij De
Vertaler(s)Fred Hendriks
ISBN9789023499343
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's480
Verschijningsdatum
Afmetingen231 x 151 x 38 mm.
Gewicht714 gr.

Recent bekeken producten