Een theelepel aarde en zee

Dina Nayeri • Paperback

€ 19,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Een theelepel aarde en zee is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De elfjarige Saba Hafezi en haar tweelingzus Mahtab groeien op in de jaren zeventig op het Iraanse platteland en zijn gefascineerd door Amerika. Ze houden lijsten van Engelse woorden bij, verzamelen illegale exemplaren van het tijdschrift Life, en genieten van ongecensureerde televisieprogramma s en rockmuziek. Als Saba s moeder en zus opeens verdwijnen en zij en haar vader alleen achterblijven, weet ze zeker dat ze zonder haar naar Amerika zijn verhuisd. Terwijl ze opgroeit en gebukt gaat onder het nieuwe islamitische regime, zoekt Saba troost in het feit dat haar zus ergens de westerse versie van haar leven leidt. Want haar ouders hebben haar geleerd dat `ieders lot in het bloed is geschreven , en dat tweelingen dezelfde levens leiden, ook al zijn ze gescheiden door land en zee. Een theelepel aarde en zee is een hartveroverende roman over de kracht van verbeelding en de onverbrekelijke band tussen twee zusjes.

Dit boek in de pers

Een theelepel aarde en zee is een prachtige roman die zowel een goed verhaal biedt als een sluier oplicht van het leven in Iran in de jaren tachtig en negentig.  
Boek  

Een caleidoscopisch beeld van het leven in postrevolutionair Iran. Nayeri vertelt prachtig over familiebanden, de kracht van verbeelding en de tragikomische kanten van het tienerbestaan.  
Elle  

Een rijk en gelaagd debuut.  
Vogue  

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over zussen
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Dina Nayeri
UitgeverijCargo
Vertaler(s)Susan Ridder
ISBN9789023477051
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's448
Verschijningsdatum
Afmetingen231 x 150 x 32 mm.
Gewicht609 gr.

Recent bekeken producten