Een programma van jezelf

C. Vlaskamp, P. Poppes, Rob Zijlstra • Paperback

€ 26,75

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"Kinderen met ernstige meervoudige beperkingen hebben, net als elk kind, recht op en behoefte aan opvoeding.
De betrokken ouders en begeleiders ¿ leerkrachten, groepsbegeleiders, speltherapeuten, fysiotherapeuten ¿ kampen daarbij dikwijls met ingewikkelde opvoedingsvragen. Veel gebeurt intuïtief en doordat een daadwerkelijke ¿onderbouwing¿ ontbreekt, is het vaak niet duidelijk welke (deel)activiteiten leiden tot (welk) resultaat. Het feit dat niet duidelijk is in welke richting, waaraan en met behulp waarmee kan worden gewerkt leidt tot onzekerheid bij alle betrokkenen.

Om dit probleem te ondervangen wordt er de laatste jaren steeds vaker gebruik gemaakt van het zogeheten Opvoedingsprogramma. In Een programma van jezelf wordt dit Opvoedingsprogramma nader uitgewerkt. Na een eerste deel met informatie over het programma, volgt een tweede deel met een korte toelichting op de praktische toepassing ervan. Dit deel bevat bovendien uitgewerkte voorbeelden en opdrachten (reflecties).
De uitgave is bestemd voor cursorisch onderwijs, maar zeker ook geschikt als bron van informatie voor hen die voor de zorg verantwoordelijk zijn: professionele zorgverleners, leerkrachten, maar ook ouders.

Een Programma van jezelf maakt deel uit van een ¿trilogie¿. Naast dit boek en Levensloop in perspectief ¿ over volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen ¿ omvat deze de uitgave Met zorg vernieuwen. Dit deel, complementair aan de beide andere, gaat in op de problemen die de invoering van een opvoedings-/ondersteuningsprogramma met zich meebrengt en biedt daarmee een handreiking voor een succesvolle implementatie."

Details:

Auteur(s)C. Vlaskamp, P. Poppes, Rob Zijlstra
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023241256
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's129
Verschijningsdatum
Afmetingen238 x 158 x 12 mm.
Gewicht292 gr.  

Recent bekeken producten