Een privekwestie

Beppe Fenoglio • Hardcover

€ 22,90

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Gratis verzending

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een privékwestie speelt zich af tijdens vier dagen in november 1944. In de heuvels van Piëmont, in het noorden van Italië, woedt een hevige burgeroorlog. De tweeëntwintigjarige partizaan Milton komt tijdens een militaire operatie in de buurt van Alba bij de villa terecht die hij maar al te goed kent van een paar jaar geleden: het is de villa waar Fulvia, een meisje uit Turijn op wie Milton na al die jaren nog steeds in stilte verliefd is, destijds door haar vader wordt ondergebracht. In de villa treft Milton de huisbewaarster aan, die hem vertelt over de heimelijke en volgens haar allesbehalve platonische ontmoetingen indertijd tussen Fulvia en Giorgio, Miltons jeugdvriend die net als hij partizaan is. Miltons wereld stort in en zijn liefde voor Fulvia en vriendschap met Giorgio verworden tot een obsessie: het achterhalen van de waarheid over de relatie tussen Fulvia en Giorgio. Dit betekent het begin van een adembenemende en bloedstollende zoektocht naar Giorgio waarbij angst en honger elkaar afwisselen, met als decor de strijd tussen partizanen en fascisten, en een omgeving die zich door een dichte, dreigende, continue mist eveneens als vijand manifesteert. Een privékwestie is een literair meesterwerk waarin Fenoglio er prachtig in is geslaagd individueel lot en collectieve geschiedenis samen te brengen in een universeel liefdesverhaal, en dit met een doeltreffende eenvoud en harmonie.

Dit boek in de pers

Van alle weetgrage types is er niet één die door een grotere koorts is bevangen dan de jaloerse minnaar. Over dit type heeft Beppe Fenoglio (1922 - 1963) een ijzersterke, korte roman geschreven. (...) Een uiterst moderne roman, met zijn eenvoudige, rake stijl en zijn typisch 20ste-eeuwse antiheld.  
NRC  

Sober en betoverend is het proza van Beppe Fenoglio. ... Fenoglio beschrijft de dwaze tocht [van hoofdpersoon Milton] met evenveel compassie als distance: oorlog is waanzin, liefde is blind - en dat kan alleen maar opgeroepen worden door woorden die heel gedisciplineerd doen wat de auteur wil.  
De Volkskrant  

Een moderne klassieker.  
Algemeen Dagblad  

Italiaanse klassieker over liefde en verraad in tijden van oorlog. ... Fenoglio weet de wanhoop van de jongen en de chaos van de burgeroorlog schitterend in beeld te brengen. ... Fenoglio's meeslepende (en liefdevol vertaalde) verhaal doet door zijn directe en toch poetische taal soms denken aan die andere schrijver over Piemonte: Cesare Pavese.  
Trouw  

Details:

Auteur(s)Beppe Fenoglio
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Mieke Geuzebroek, Pietha de Voogd
ISBN9789023476412
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Afmetingen217 x 137 x 23 mm.
Gewicht343 gr.

Recent bekeken producten