Een ongeduldig verlangen

Willem Nijholt • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€18,00

Overal elders € 22,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Een ongeduldig verlangen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het is januari 1946 als de elfjarige Willem Nijholt met zijn moeder, broer en zusje met een van de eerste repatriantenschepen vanuit Indië in het ijzige en besneeuwde Nederland aankomt. Willem, ge¬boren op Java en opgegroeid in het paradijselijke Nederlands-Indië, maakte er de oorlog mee en zat drie jaar lang in een Japans inter¬neringskamp.
In Een ongeduldig verlangen memoreert hij hoe hij langzaam wende aan Nederland, en schil¬dert hij met groots taalplezier prachtige portretten van familieleden bij wie hij kwam te wo¬nen in Millingen aan de Rijn. Onbeschroomd vertelt hij over zijn coming-of-agejaren en zijn ontluikende (homo)seksualiteit in het bekrompen Nederland van de jaren vijftig. En terwijl hij aan de oever van de Rijn nog maar ligt te dromen van een toneelcarrière, zijn daar steeds die aangrijpende herinneringen aan zijn moeder in het kamp en aan zijn Indische jeugd.

Dit boek in de pers

Ook in zijn memoires weet de acteur de geuren van het Indië van zijn jeugd op te roepen. Nijholt vertelt vooral over zijn repatriatie en eerste erotische ervaringen.  
NRC  

Nijholt schrijft zijn memoires in proza met mimiek  
De Volkskrant  

De man die toch al als veelzijdig te boek stond, een multitalent dat met acteren, dansen en zingen de harten van vele Nederlanders veroverde, heeft bewezen ook over een vlotte pen te beschikken.  
De Telegraaf  


Reviews & recensies

Loretta Schrijver

onze specialist roman

Vanaf de eerste regels neemt Willem je bij de hand en vertelt hij je – groots en meeslepend – zijn persoonlijke verhaal.

Onlangs was Willem Nijholt te gast bij Koffietijd. Aanleiding was het verschijnen van zijn boek ‘Een ongeduldig verlangen’. Willem Nijholt, de man waar ik als puber stilletjes verliefd op was. Ik kende hem van televisie; als acteur, als zanger in zijn eigen tv-shows en als allround musicalster in het theater. Maar nooit had ik hem in het echt ontmoet. Dat ging nu gebeuren. Ik verheugde me erop en was tegelijkertijd best een beetje gespannen. Ik had zijn boek gelezen; over de verschrikkelijke jaren in het jappenkamp, over hoe hij in 1946 als 11-jarig jongetje uit Indië naar Nederland kwam en met zijn broer, zusje en moeder bij familie in Millingen aan de Rijn ging wonen. Ik las over zijn ontdekking van zijn homoseksualiteit, en over zijn dromen van een grootse toneelcarrière. Vanaf de eerste tot de laatste regels neemt Willem je bij de hand en vertelt hij je – groots en meeslepend – zijn persoonlijke verhaal. En als lezer kan je je alleen maar vereerd voelen dat hij zijn intieme herinneringen met jou deelt. Toen ik Willem Nijholt de hand schudde bij Koffietijd, zei ik dan ook: ‘We hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar door het lezen van je boek, heb ik het gevoel dat we vrienden zijn’. Dank je Willem, dat je me in ‘Een ongeduldig verlangen’ zo in vertrouwen hebt genomen.

Bekijk alle reviews van Loretta Schrijver 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over de jaren 50
  • lichtvoetige literaire non-fictie

Details:

Auteur(s)Willem Nijholt
UitgeverijQuerido
ISBN9789021402192
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's280
Verschijningsdatum
Afmetingen223 x 144 x 30 mm.
Gewicht510 gr.  

Recent bekeken producten