Een nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijn voor de klassieke sectoren

• Hardcover

€ 43,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijn voor de klassieke sectoren
In 2004 zijn twee nieuwe EU-aanbestedingsrichtlijnen ven kracht geworden, één voor speciale sectoren, de ander, Richtlijn 2004/18/EG, voor de zogeheten klassieke sectoren. Dit boek handelt over deze laatste richtlijn. Nederland heeft deze in het Nederlandse rechtssysteem geïmplementeerd door overneming via een raamwet van nagenoeg de gehele richtlijn in het Besluit aanbestedingsregels voor overheidsop-drachten (Bao). Nederlandse aanbestedende diensten zijn dientengevol-ge verplicht hun aanbestedingsprocedure in te richten conform deze nieuwe richtlijn. Het belang van de richtlijn is hiermee gegeven.
Een werkgroep van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht (NVvA) vatte het plan op om de Europarlementaire geschiedenis van de nieuwe richtlijn te volgen aan de hand van de Europarlementaire stukken. Er is een keuze gemaakt voor de onderwerpen uit het Richtlijnvoorstel die een verandering inhielden in vergelijking met de oude richtlijnen. Dit zijn: technische specificaties; de kwalitatieve selectie; gunningscriteria; elektronisch aanbesteden; raamovereen-komsten; en de concurrentiegerichte dialoog.
Elk hoofdstuk in dit boek kent grofweg dezelfde structuur en opbouw. Na een algemene inleiding over het onderwerp volgt een beschrijving van de stand van zaken op het gebied van het betreffende onderwerp onder de 'oude richtlijnen', inclusief bijbehorende knelpunten en, indien relevant, de stand van zaken in de Nederlandse en Europese jurispru-dentie. Na de Europarlementaire geschiedenis van het onderwerp volgt de definitieve bepaling van de richtlijn.

Details:

UitgeverijSdu Uitgevers
ISBN9789012120302
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's183
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 148 x 10 mm.
Gewicht267 gr.

Recent bekeken producten