Een leven met Formule 1

Olav Mol • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

De laatste bestelling was 3 uur geleden.
Bestellen

Een leven met Formule 1 is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 1991 werd Olav Mol als verslaggever voor de leeuwen geworpen om de Grand Prix Formule 1 van Monaco te verslaan. Vijfentwintig jaar later is hij nog steeds dé verslaggever van Formule 1 op de Nederlandse televisie. In dit boek vertelt hij hoe hij in de Formule 1 verzeild raakte, wat hij zag en hoe zijn privéleven parallel met de races is verlopen. De beroemdste coureurs, de mooiste races, en de meest tragische ongevallen passeren de revue. We lezen over de entree van Jos Verstappen in het team van Michael Schumacher, de dood van Ayrton Senna en de spectaculaire opkomst van Max Verstappen. Weinig Nederlanders zagen de sport zo lang zo intensief van zo dichtbij als Olav Mol.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Verhalen van binnenuit over het Formule 1-circus. Een heerlijk ontspannend jongensboek dat leest als een trein, opgetekend door een bevlogen verslaggever.

Formule-1 fans zullen het zich nog wel herinneren: Olav Mol hield het tijdens zijn verslag van de Grote Prijs van Spanje niet droog, toen hij Max Verstappen naar de zege in Barcelona zag rijden. De commentator van Ziggo Sport besefte dat hij getuige was van een magisch hoofdstuk in de Nederlandse sportgeschiedenis. „Men! Dat ik dit als commentator meemaak! Bizar! Fucking bizar”, zei hij met een stevige snik in zijn stem. Nu is er een boek verschenen van deze prater. Het is op een bijzondere manier tot stand gekomen: Mol praatte tegen een dictafoon, en heeft het daarna uit laten typen, et voilà! Een boek! Wanneer je fan bent van Mol zoals ik, dan leest het boek als een trein. Niet alleen vanwege de snelle verteltoon, maar ook omdat het uit allerlei korte anekdotische verhalen bestaat. In achtentachtig hoofdstukken wordt je een kijkje gegund in de achtergronden van het Formule 1-racen en de reisverhalen die daarbij horen. Maar ook heeft Mol twee hoofdstukken gewijd aan de ziekte en de dood van zijn vrouw. Deze elf serieuze pagina’s geven het boek een extra waarde. Dit is óók Olav Mol.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Olav Mol
ISBN9789021403304
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's232
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 135 x 19 mm.
Gewicht303 gr.

Recent bekeken producten