Een klein ploegje

Bert Hiddema • Paperback

Vanaf € 8,50

Alleen tweedehands beschikbaar

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Held en verteller van Een klein ploegje is Bert, die we volgen vanaf zijn geboorte in 1942 tot en met zijn volwassenwording (‘wat dat ook mag zijn’) eind jaren vijftig. Hij groeit op in de Dapperbuurt, waar iedereen domweg gelukkig is. Ondanks de armoede heerst er optimisme, want het kan alleen maar beter gaan.

De tv staat nog in de kinderschoenen, net als het profvoetbal. Er wordt maar één auto in de straat geparkeerd, de rijweg is voor jongens die voetballen. En om de hoek staat de National, de bioscoop waar Roy Rogers op Trigger over het witte doek galoppeert. Aan het eind van de Middenweg lonkt het Ajax-stadion met midvoor Rinus Michels.

Bert fietst naar de Veluwe waar een vakantie in het water valt, luistert naar Sprong in het heelal op de radio, zit op de rand van het podium bij de nachtconcerten in het Concertgebouw en ziet alle films van Doris Day tot zij door Marilyn Monroe wordt verdrongen.

Dit is een roman waar een hele generatie op heeft gewacht. In een volstrekt eigen stijl en met dwingende vertelkunst brengt Bert Hiddema de jaren vijftig tot leven. Met zoveel verve dat de lezer er middenin zit.

Details:

Auteur(s)Bert Hiddema
ISBN9789020419511
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.

Recent bekeken producten