Een handvol stof

Evelyn Waugh • Hardcover

€ 22,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het jonge echtpaar Tony en Brenda Last leidt een vredig bestaan op het landgoed Hetton. Maar na zeven jaar van huwelijkse trouw begint lady Brenda een affaire met de nietsnut John Beaver, uit een sluimerende onvrede met haar leven in het victoriaanse landhuis van haar `waanzinnig feodale echtgenoot. De gevolgen van deze achteloze misstap zijn even desastreus als komisch en leiden uiteindelijk tot een tragedie, waarbij zoals meestal bij Evelyn Waugh vooral onschuldigen het slachtoffer worden.

Een handvol stof werd geschreven in 1934 en wordt beschouwd als een van de grootste Engelse romans van de twintigste eeuw. Met zijn befaamde humor en superieure gevoel voor ironie beschrijft Waugh het uiteenvallen van een huwelijk.

Dit boek in de pers

Deze roman van Evelyn Waugh wordt terecht beschouwd als een van zijn beste. Zelden zal de seven year itch zo scherp en tegelijkertijd zo droogjes gediagnosticeerd zijn.  
NRC  

Waugh schetst een briljant portret van een verloren generatie. Een multi-karaats juweeltje. Een meesterwerk.  
De Standaard  

Een openbaring voor lezers die bij Evelyn Waugh alleen denken aan het onverslijtbare Brideshead Revisited en hét medicijn voor eenieder die overspel overweegt Een vileine satire, zo elegant en lichtvoetig dat je er toch vrolijk van wordt.  
VPRO Gids  

Details:

Auteur(s)Evelyn Waugh
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Bas Heijne
ISBN9789023458203
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's304
Verschijningsdatum
Afmetingen218 x 139 x 32 mm.
Gewicht502 gr.

Recent bekeken producten