Een circus van schimmen

R.J. Ellory • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€18,00

Overal elders € 22,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Een circus van schimmen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Met Een circus van schimmen schreef R.J. Ellory zijn meesterwerk. Complotten, politiek, intrigerende personages; alles komt samen in een mix van literatuur en spanning.

Kansas, 1959. Reizend circus Diablo strijkt neer in Seneca Falls. Wanneer er een lijk onder het carrousel wordt aangetroffen, wordt FBI-agent Michael Travis op de zaak gezet. Travis krijgt te maken met Edgar Doyle, de illustere leider van het circus, die ontwijkend en raadselachtig antwoordt. De zaak voert veel verder dan het in eerste instantie lijkt. Wanneer zelfs de hoogste bazen als J. Edgar Hoover, van de FBI en de CIA betrokken lijken te zijn, beseft Travis dat hij niets meer als waarheid kan aannemen. Hij begint zijn onderzoek van voren af aan en duikt er dieper in dan alle betrokkenen hadden gehoopt.
4 sterren VN Thrillergids

Dit boek in de pers

Het werk van Ellory doet enigszins denken aan de populaire tv-serie The Wire: snel, intens, verrassend. De directe rauwe schrijfstijl past perfect bij de karakters.  
Trouw  

Ellory's stijl is krachtig en priecies en zijn dialogen kunnen zo in een filmscript. Steeds opnieuw schrijft hij boeken die verrassen en overdonderen.  
De Standaard  

Uitstekende roman, met een mooi uitgewerkt hoofdpersonage en een originele setting. Ellory’s voorliefde voor psychologische zijsprongetjes en analyses maken het boek er niet gemakkelijker, wel rijker op. Misschien niet zo recht-in-je-gezicht als zijn eerdere maffiathrillers, maar laat dat vooral geen bezwaar zijn. Met deze verontrustende complotthriller zit Ellory opnieuw ‘right on the money’.  
Gazet Van Antwerpen  

Meeslepend. […] De grens van het geloofwaardige lijkt hij deze keer bewust te tarten. Alsof hij de vragen waar de hoofdpersoon mee worstelt ook aan de lezer stelt: wie geloof jij?  
VN THRILLERGIDS  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over het circus
  • detectives over moord

Details:

Auteur(s)R.J. Ellory
UitgeverijDe Fontein Romans & Spanning
Vertaler(s)Kris Eikelenboom
ISBN9789026137600
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's496
Verschijningsdatum
Afmetingen228 x 146 x 42 mm.
Gewicht739 gr.

Recent bekeken producten