Dubbelspel

Frank Martinus Arion • Paperback eci.nl lezers

€ 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Dubbelspel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud


Zondagmiddag op Curaçao, broeierige sfeer, sexuele rivaliteit, sociale verschillen. Zoals iedere zondagmiddag gaan vier mannen op het erf van Boeboe Fiel een partijtje domino spelen. Behalve Boeboe Fiel zijn het de rijke Manchi, de idealistische Janchi en de Bovenwinder Chamon. In een tamarindeboom hangen zwarte schoenen van Solema, Manchi's vrouw, die de score moeten weergeven. Deze zondag zal alles anders lopen.

Dubbelspel is een term uit het dominospel. 'Wanneer de steen van de winnaar aan beide einden van het spel aansluit, wint hij dubbelspel', legt Janchi uit. Tegen de achtergrond van de Curaçaose cultuur en politiek speelt zich een bloedstollend drama af.

De roman Dubbelspel is najaar 2006 gekozen als eerste boek van de Nationale Leesclub.

Dit boek in de pers

Een goed, levendig boek.  
Het Parool  

Alleen goeie boeken kunnen de mensen dwingen kennis te nemen van de politieke problematiek die de schrijver aan de orde wil stellen. Dubbelspel is een volwaardige politieke roman, geschreven in een haast ongelooflijke stijl.  
Vrij Nederland  

Het gebeurt zelden dat in Nederlandse literatuur een sociale roman geschreven wordt met zoveel vakmanschap en met zoveel fantasie.  
De Groene Amsterdammer  

Details:

Auteur(s)Frank Martinus Arion
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023420071
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's393
Verschijningsdatum
SerieHoorSpelFabriek
Afmetingen216 x 135 x 32 mm.
Gewicht478 gr.

Recent bekeken producten