Dr. Sleep

Stephen King • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€8,00

Overal elders € 10,00

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Reserveer

Dr. Sleep is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Stephen King wilde wel eens zien wat er van Danny Torrance uit De Shining terecht was gekomen en schreef daarom Dr. Sleep, als een vervolg op De Shining. Danny is een van die mensen die zeggen dat ze nooit zoals hun vader zullen worden. Maar natuurlijk is de inmiddels veertigjarige Danny net zo verslaafd aan drank als zijn vader Jack ooit was. En wat voor werk zou Danny doen, vroeg King zich af? Hij besluit hem te laten werken in een hospice omdat Danny met zijn gave – de shining – stervenden kan bijstaan wanneer ze de grens van leven naar dood overgaan. Ze noemen hem Dr. Sleep…

Dit boek in de pers

In The Shining was het telepathisch contact tussen Danny en chef-kok Dick een bijzaak, in Dr. Sleep is het contact tussen Abra en Danny de hoofdzaak. Dat doet King mooi, maar net als Kubrick heeft King zich eerder door The Shining laten inspireren dan dat Dr. Sleep leest als een letterlijk vervolg. Hoewel de apotheose zich afspeelt op de plek waarop ooit het Overlook hotel stond, is Dr. Sleep vooral een op zichzelf staande, redelijk goede, bovennatuurlijke thriller, waarvan de onvermijdelijke verfilming niet zo’n klassieker zal worden als The Shining.  
NRC  

Het verhaal zit niet slecht in elkaar, al is het zeker 150 pagina’s te lang. De protagonisten, Danny en Abra, zijn min of meer levensecht en sympathiek, maar de bad guys blijven weinig meer dan marionetten, zodat je maar niet écht bang van ze kunt worden. Hun recitatieven in potjeslatijn (‘sabbatha hanti’) zijn weinig meeslepend, of gewoon tenenkrommend.  
De Volkskrant  

Rasverteller King is lekker op dreef en lardeert zijn verhaal met aannemelijke personages, wat AA-moralisme en schuttingtaal om af te stevenen op de grande finale. De bovennatuurlijke manifestaties brengt hij als iets vanzelfsprekends. Het boek leest prettig hoewel het moeiteloos 100 van de 509 pagina’s zou kunnen missen. Mooie revanche van King na zijn vorige misser ‘Joyland’; de meester heeft het nog in de vingers.  
Haarlems Dagblad  

Stephen King is een begenadigd schrijver en schetst snel en goed waar het om draait.  
TWENTSE COURANT  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers
  • bovennatuurlijke krachten

Details:

Auteur(s)Stephen King
UitgeverijLuitingh
ISBN9789024559152
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's432
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 151 x 47 mm.
Gewicht828 gr.  

Recent bekeken producten