Dooier op drift

Charlotte Mutsaers • Paperback

€ 17,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Of Charlotte Mutsaers nu proza of poëzie schrijft, altijd is haar inventieve taalgebruik aanvallig en aanvallend tegelijk. Zoals de dichter Paul Bogaert het eens formuleerde: `Ze valt aan, ze springt plots op en bevochtigt de huid. Ze laat uw gedachten als wasgoed draaien op het pompend ritme van het hart. Toen in 2009 haar eerste poëziebundel Slagboom in bloei bij Druksel in Gent verscheen werd hij meteen als `fijnproeversbundel gesignaleerd. Omdat de oplage daarvan maar 126 stuks bedroeg, zijn de gedichten hieruit nu ook in deze nieuwe bundel opgenomen.

Dooier op drift sleurt de lezer mee van filosofie naar gruwelgedachte, van euforie naar desolaatheid, van hemel naar hel, van mineur naar majeur en vice versa, telkens weer volgens het eeuwenoude stramien van de Russische skatsjok waar Mutsaers sinds haar romandebuut De markiezin patent op heeft. Een bundel die getuigt van het eeuwig jonge hart van Charlotte Mutsaers.

Dit boek in de pers

Dat is ook precies wat de gedichten van Charlotte zo aantrekkelijk maakt. Je kunt je vinger er niet opleggen. Alles is verwijzing, associaties, ritme en klank. Alles is zo ontzettend Mutsaers.  
Het Parool  

Opgewekt dwars.  
Vrij Nederland  

Er zijn weinig schrijvers die hun ervaringen, fascinaties en associaties op zo'n aanstekelijke manier weten te verwoorden als zij. (...) Net zoals in haar andere werk vallen de ontregeling en de spitsvondigheid van haar gedichten op. Ze grijpen je door hun grilligheid.  
De Morgen  

Speels, eigenzinnig maar tegelijk bloedserieus.  
De Gooi- En Eemlander  

Charlotte Mutsaers jongleeert in deze bundel met muzikale taal. Het wisselend ritme van de verschillende gedichten is soms onweerdtaanbaar. Maar muzikale lichtvoetigheid en ernst gaan bij haar samen.  
Cobra  

Het universum van Charlotte Mutsaers is van taal en associaties gemaakt en je wordt daar in deze bundel pardoes en uiterst doeltreffend ingezogen.  
Tzum.nl  

Details:

Auteur(s)Charlotte Mutsaers
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023474586
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's80
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 160 x 7 mm.
Gewicht169 gr.  

Recent bekeken producten