Doodgewoon

Bette Westera • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€20,76

Overal elders € 25,95

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Gratis verzending

Reserveer

Doodgewoon is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Winnaar Gouden Griffel 2015

In dit prachtige voorleesboek van het succesvolle duo Bette Westera en Sylvia Weve staat één thema centraal: de dood. Samen tackelen zij dit onderwerp, dat niet alleen voor kinderen lastig en ongrijpbaar is. Met haar herkenbare taalgebruik en subtiele luchtigheid weet Westera in haar gedichten een geheel nieuwe dimensie aan de verschillende facetten van de dood te geven. Hoe erg je iemand kunt missen die er niet meer is, waarom ook jonge mensen sterven, en waar iemand naartoe gaat als hij dood is - het komt allemaal aan de orde. Maar bovenal tonen Westera's gedichten, in samenspraak met de bijzondere illustraties van Weve, dat doodgaan bij het leven hoort en daarom eigenlijk doodgewoon is.

Dit boek in de pers

Westera kan zich ritmisch en metrisch met Annie M.G. Schmidt meten, ze verknoopt luchtigheid en melancholie even knap als Willem Wilmink en kent de hilarische én weemoedige humor van allebei.  
Het Parool  

Bette Westera heeft met Doodgewoon een schitterende, ongekend rijke bundel doodslyriek geschreven, waar verdriet, verwondering, opstandigheid, berusting en woede onder woorden worden gebracht.  
GOUDEN GRIFFEL JURY  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Prachtig vormgegeven poëzieboek over de dood in al zijn facetten. Aanrader.

Doodgaan hoort bij het leven en is daarom eigenlijk doodgewoon. Dat is de kernboodschap in dit boek, met vijftig toegankelijke gedichten, die kleurrijk zijn geïllustreerd door Sylvia Weve. Gevoelige gedichten, filosofische gedichten en soms verhalend. En er valt ook af en toe iets te lachen! Het boek heeft dit jaar de Gouden Griffel gewonnen, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek. ‘Bette Westera heeft met Doodgewoon een schitterende, ongekend rijke bundel doodslyriek geschreven, waar verdriet, verwondering, opstandigheid, berusting en woede onder woorden worden gebracht’, volgens de jury onder leiding van Aad Meinderts. De bundel is verder heel mooi vormgegeven, met prachtige illustraties van Sylvia Weve. Ik ben het dan ook helemaal eens met de conclusie van het juryrapport: ‘Deze oogstrelend uitgevoerde bundel met onsterfelijk mooie gedichten over de dood is een bezit voor het leven.’ Het zou dan ook in geen enkele boekenkast mogen ontbreken. 

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Bette Westera
IllustratorSylvia Weve
UitgeverijGottmer Uitgevers Groep
ISBN9789025756680
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's112
Verschijningsdatum
Afmetingen265 x 236 x 17 mm.
Gewicht662 gr.

Recent bekeken producten