Dijk

H.M. van den Brink • Hardcover eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,19

Overal elders € 18,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Dijk is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het verhaal 'Dijk' van H.M. van den Brink begint op een koude ochtend in 1961 wanneer twee jongens hun werkzame leven beginnen in een kantoor aan een slordige gracht in Amsterdam. Meer dan veertig jaar later moet een van beiden afscheid nemen. Terwijl alles om hem heen veranderd is, lijkt Karl Dijk al die tijd dezelfde te zijn gebleven. Maar juist dat maakt hem zo raadselachtig. Waarom verschijnt Dijk niet op zijn eigen afscheidsreceptie? Is meegaandheid soms niet beter dan het vasthouden aan principes? Wanneer zijn collega op zoek gaat naar het antwoord op die vragen, beginnen al zijn eigen zekerheden te verschuiven. 'Dijk' is een verhaal over onvergelijkbare grootheden. Over de macht van de markt en de trilling van atomen. Over zeelucht en de ondergang van slagers, kaasboeren en kruideniers. Over de standaardkilo van platina en iridium die voor de eeuwigheid bewaard wordt in een kluis nabij Parijs. En over herinneringen die net zo vaak van vorm veranderen als de wolken boven een Noord-Hollandse polder.

Dit boek in de pers

In een observerende stijl tekent H.M. van den Brink een wereld die vroeger houvast bood en waarin nu alles lijkt te zweven.  
NRC  

Dijk is een meditatie over de rechtvaardigheid van het meten, de waarheid van getallen ten opzichte van de menselijke maat. Daarbij schetst Van den Brink een portret van het verdwenen Nederland, met zijn kruideniers, slagers en groenteboeren. De Hollandse stiptheid klinkt door in zijn taal: staccato als het tikken van de klok.  
De Volkskrant  

Dijk is spannend, verontrustend en ontregelend proza, dicht op de huid geschreven van een man die aan het eind van zijn leven de balans opmaakt.  
De Telegraaf  

Een boek waarbij je meteen al het gevoel hebt: dat is een klassieker.  
DWDD  

Van den Brink schrijft over belangwekkende onderwerpen en dat doet hij op een geweldige manier.  
Het Parool  

Boeiende, geslaagde evocatie van een verzonken tijdperk; half pijnlijk, half aangenaam nostalgisch.  
Trouw  

Slechts een enkel boek kan schitteren tussen de veelheid aan romans die jaarlijks in Nederland en Vlaanderen verschijnt. Dijk van H.M. van den Brink is er zo eentje die de grote boekenberg ontstijgt.  
Trouw  

Dijk is een fijne, korte roman over kantoorleed en een wegkwijnende middenstand, die tussen de regels door onderwijst over het belang van de standaardkilo.  
Elsevier  

Als volstrekte eenling, van wie ook letterlijk de afkomst niet na te trekken valt, vormt Dijk een mysterie dat fascineert en beangstigt.  
Friesch Dagblad  

Dijk gaat over eerlijkheid, tastbaarheid, beroepstrots, echtheid.  
Dagblad De Limburger  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over werkzaken
  • weemoedige verhalen

Details:

Auteur(s)H.M. van den Brink
UitgeverijAtlas-Contact
ISBN9789025446406
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Afmetingen204 x 130 x 22 mm.
Gewicht295 gr.  

Recent bekeken producten