Dieperik

Leo Pleysier • Hardcover

€ 16,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Dieperik is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Zomeravond op het land. Een jongetje fietst op het achtererf van de ouderlijke boerderij terwijl zijn moeder, op een bank in de openlucht, prinsessenbonen zit af te halen. Het parcours dat hij aflegt heeft de vorm van een liggende acht en de bank waarop zijn moeder zit, staat vlak bij het punt waar de twee lussen van dat cijfer elkaar raken. Dit fietsende jongetje is in de ban geraakt van woorden, liedjes, zegswijzen, talen en van de lust tot formuleren en fabuleren.

Nochtans gaat hij door voor een luistervink, een kind dat zwijgzaam is. Maar vanavond, terwijl hij in een baan rond zijn moeder peddelt, heeft hij het gevoel dat hij nog eens uit elkaar zal barsten van de ingrijpende, ongehoorde ervaring die hij onlangs opdeed en waarover hij met haar niet mag en ook niet durft te spreken. Dieperik is een magnifieke kleine vertelling, over de macht van het woord en de minstens zo grote macht van het verzwijgen.

Dit boek in de pers

Het aftasten van de mogelijkheden van de taal maakt de grote charme uit van Dieperik, waarmee Leo Pleysier opnieuw zijn reputatie als schrijver van speelse en hier en daar zelfs licht experimentele streekromans bevestigt.  
NRC  

Liedjes, strip-, Bijbel-, kinder- en familieverhalen; alles weerklinkt in Dieperik. Zoveel rijkdom in honderd pagina's getuigt van esthetische efficiëntie en volstrekte beheersing.  
De Volkskrant  

Zeer geraffineerde, speels novelle.  
Trouw  

Een pareltje  
De Standaard  

Als één boek het dezer dagen verdient om op de voorpagina's van de kranten te staan, dan is het Dieperik.  
Knack  

Dieperik is een kleinood dat groot vakmanschap verraadt.  
Humo  

Een literair kleinood waarin weinig gebeurt maar dat zo stilistisch verfijnd, subtiel grappig en secuur geobserveerd is, dat het tot het beste behoort van wat hij ooit geschreven heeft.  
Het Nieuwsblad  

Dat is Dieperik: een anekdote, een onbeduidendheid, die een heel leven lang in iemand door kan bljiven zeuren. Niet iedereen kan dat beschrijven op een manier die blijft boeien. Pleysier wel.  
Nederlands Dagblad  

Details:

Auteur(s)Leo Pleysier
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023458890
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's111
Verschijningsdatum
Afmetingen198 x 126 x 17 mm.
Gewicht196 gr.  

Recent bekeken producten