Diepe wonden

Nele Neuhaus • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Diepe wonden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De 92-jarige Holocaust-overlevende David Josua Goldberg wordt in zijn huis gevonden, gedood door een nekschot. Bij de lijkschouwing doet de arts een bijzondere ontdekking: Goldbergs arm draagt de resten van een bloedgroeptatoeage die bij de SS gebruikelijk was. Dan worden er nog twee moorden gepleegd, op de 88-jarige Anita Frings en op Hermann Schneider. Beiden zijn eveneens omgebracht door een nekschot. In de kelder van Hermann worden vele nazi-devotionalia aangetroffen. Welk verband bestaat er tussen deze moordzaken? Veel sporen leiden naar de familie van de ondernemersweduwe Vera Kaltensee, terwijl het onderzoek Pia Korchoff en Oliver von Bodenstein ook voert naar Oost-Pruisen, januari 1945.

Dit boek in de pers

Diepe wonden kent evenals Sneeuwwitje een heel precieze stijl en een veelheid aan personages. Het tempo van het verhaal ligt hoog, want in de bijna 400 pagina’s ligt de nadruk op de handelingen, meer dan op psychologische uitwerking of opsmuk in de vorm van beeldspraak. Die slagvaardigheid geeft het verhaal veel dynamiek, en mede vanwege Neuhaus’ oog voor detail getuigt de thriller dan ook van een vakkundige pünktlichkeit, in de beste zin des woords.  
Nu.nl  

Diepe wonden’ komt wat traag op gang omdat Neuhaus vele personages introduceert waardoor het verhaal, zeker in de eerste honderd bladzijden, behoorlijk complex oogt. Wie doorbijt leert de diverse leden van een adellijke Pruisische familie en hun donkere geheim kennen.  
COBRA.BE  

Dat Diepe wonden een thriller is waarin niet alles is wat het lijkt is al vrij snel duidelijk. Gruwelijke gebeurtenissen uit het verleden, die weer tot leven komen in het heden, drukken hun stempel op dit aangrijpende verhaal en laten een diepe indruk achter. Een door de auteur knap bedacht en goed geschreven verhaal, met een zeer sterke plot boordevol kleine plotwendingen en een uiteindelijk onverwacht verrassende uitkomst.  
VROUWENTHRILLERS.NL  

Details:

Auteur(s)Nele Neuhaus
Vertaler(s)Sander Hoving
ISBN9789021449982
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's400
Verschijningsdatum
SerieBodenstein & Kirchoff
Afmetingen216 x 135 x 30 mm.
Gewicht423 gr.

Recent bekeken producten