Die avond aan het meer

Sarah Jio • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Die avond aan het meer is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

New York, 2008. Na een tragisch ongeluk besluit journaliste Ada Santorini haar leven om te gooien. Als iemand haar vertelt over een charmante woonboot op het meer van Seattle, volgt ze haar hart en verlaat ze New York.

Seattle, jaren vijftig. De jonge Penny is de vrouw en muze van de zeer succesvolle kunstenaar Dexter Wentworth. Hij neemt haar mee naar zijn woonboot op het meer in Seattle, waar ze droomt van een eigen leven, van liefde en geborgenheid. Maar naarmate Dexters ster rijst, wordt Penny steeds eenzamer.

Tijdens de verhuizing naar haar drijvende huis ontdekt Ada een koffer vol brieven die getuigen van een vurige affaire. ­Gefascineerd door de mysterieuze Penny gaat Ada op zoek naar het levensverhaal van deze prachtige maar tragische vrouw. Maar dan blijken Penny’s geheimzinnige verleden en Ada’s leven veel met elkaar te maken te hebben…

Reviews & recensies

Chantal van Gastel

onze specialist feelgood

Zo levendig geschreven, je ziet de omgeving haast voor je.

Sfeervol, romantisch en dramatisch: dat zijn de kernwoorden waarmee ik deze roman het beste kan beschrijven. Na een tragisch ongeluk verlaat journaliste Ada Santorini New York om te verhuizen naar een charmante woonboot op het meer van Seattle. Daar ontdekt ze al snel een kist die vol zit met spulletjes van een vorige bewoonster. De jonge Penny, vrouw en muze van de zeer succesvolle kunstenaar Dexter Wentworth, bewoont de boot in de jaren vijftig. Ze kan haar geluk niet op dat ze door Dexter is uitverkoren, maar al snel komen er barstjes in hun geluk en wordt Penny steeds eenzamer. Als Ada ontdekt dat Penny op een avond zomaar verdwenen is, laat het mysterie haar niet meer los. Ze gaat op onderzoek uit, maar de bewoners van Boat Street hebben allemaal hun eigen geheimen en zitten er niet op te wachten om het verleden op te rakelen. Sarah Jio heeft tijdens het schrijven van deze roman enkele maanden op een woonboot aan Lake Union in Seattle gewoond om inspiratie op te doen en dat is goed te merken. Ze weet de sfeer aan Boat Street zeer levendig te beschrijven, waardoor je de omgeving haast voor je ziet. Het boek bevat veel drama: Ada probeert haar leven na een vreselijk verlies weer een nieuwe richting te geven en Penny voelt zich verloren en droomt van een nieuw leven om haar onvervulde verlangens na te jagen. Je leest wisselend vanuit Penny's en Ada's perspectief en langzaam ontvouwt zich zo de complete geschiedenis die beide vrouwen uiteindelijk blijkt te verbinden.

Bekijk alle reviews van Chantal van Gastel 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • fijne romans over het heden en verleden
  • fijne romans over opnieuw beginnen

Details:

Auteur(s)Sarah Jio
UitgeverijBoekerij
Vertaler(s)Harmien Robroch
ISBN9789022573198
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 141 x 30 mm.
Gewicht493 gr.

Recent bekeken producten