De zoon

Jo Nesbø • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,92

Overal elders € 19,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De zoon is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Sonny is de ideale gevangene. Hij vergeeft de zonden van zijn celgenoten en neemt de straf op zich van hen die ongestraft willen blijven. Zo vergaart hij zijn rust, informatie en een paar zakjes heroïne. Tot hij op een dag tijdens een biecht de ware toedracht van zijn vaders dood te horen krijgt.
De toegewijde inspecteur Simon Kefas werkt al jaren voor de politie van Oslo. Zijn voormalige partner, Sonnys vader, pleegde zelfmoord toen diens corruptiepraktijken aan het licht kwamen. Simon heeft zich nooit neergelegd bij de dood van zijn vriend, en als Sonny bij hem komt met nieuwe informatie besluiten de twee mannen hun vader en vriend te wreken.

Jo Nesbø (Oslo, 1960) is de succesvolste thrillerauteur van Noorwegen en won al vele prijzen voor zijn boeken. Zijn werk wordt in meer dan twintig landen uitgegeven, wereldwijd verkocht hij meer dan 25 miljoen exemplaren. De filmrechten van De zoon zijn verkocht aan Warner Bros.

Dit boek in de pers

Krachtige stijl in Jo Nesbø's nieuwste thriller  
De Volkskrant  

De beste Scandinavische thrillerschrijver!  
De Telegraaf  

Nesbø kan ook zonder Harry Hole.  
Trouw  

Nesbo weer er zoals altijd een uiterst intrigerende thriller van te maken, een must voor gruwelliefhebbers.  
Vrij Nederland  

Een complexe, donkere thriller, waarmee Nesbø zijn plaats aan de top bevestigt.  
Gazet Van Antwerpen  

Geweld, corruptie en wraak, dat is waar het om draait in deze boeiende thriller waarmee Nesbø eens te meer bewijst wat een geweldige schrijver hij is  
HDC Media  

De zoon, de nieuwe thriller van Jo Nesbø, is bruut en gewelddadig, maar hunkert ook naar liefde, compassie en vergeving. Hoe gewelddadig ook, Nesbø stopt zo veel liefde in De zoon dat het boek veel meer is dan een zaterdagavondthriller.  
KNACK FOCUS  


Reviews & recensies

Adembenemend en spannend kat- en muisspel

Geen Harry Hole, maar een lekker dik op zichzelf staand boek. Ik moest even in het verhaal komen, maar na een aantal hoofdstukken kon ik 'De zoon' niet meer wegleggen. Tot diep in de nacht heb ik doorgelezen! Wraak en corruptie, dat is de rode draad in het boek. Een constante strijd tussen goed en kwaad. Door de vele karakters en verhaallijnen is dit wel een boek waarbij je moet blijven opletten, maar hoe verder je het boek ingezogen wordt, hoe makkelijker dat wordt. De karakters van de drugsverslaafde, gevoelige, ontsnapte gevangene Sonny en de pientere politieman Simon met een bevlekt verleden zorgen voor een adembenemend en prachtig kat- en muisspel. 'De zoon' is een ander soort boek dan de boeken over Harry Hole, maar duidelijk herkenbaar als een echte Nesbo. Dit is ook een thriller vol geweld, emoties, boeiende personages, verrassende wendingen en verschillende verhaallijnen die uiteindelijk in een perfect plot bij elkaar komen. Ik hoop dat dit boek het begin is van een nieuwe reeks met Simon Kefas in de hoofdrol! Ik mis zijn personage nu al….

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over corruptie
  • gruwelijke spanning uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)Jo Nesbø
UitgeverijCargo
Vertaler(s)Annelies de Vroom
ISBN9789023488637
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's512
Verschijningsdatum
Afmetingen231 x 150 x 40 mm.
Gewicht750 gr.

Recent bekeken producten