De zoetheid van geweld

Manon Uphoff • Paperback

€ 15,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De zoetheid van geweld is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De personages in de veelal beklemmende verhalen van Manon Uphoff veranderen in angstige schaduwen, omdat ze zichzelf niet meer vertrouwen. Tegelijk zijn liefde en schoonheid constante aanwezigen, die hen onvermijdelijk toch raken en de lezer meenemen in betovering.

Dit boek in de pers

De negen nieuwe verhalen van Manon Uphoff ontlenen hun kracht aan de dubbelzinnigheid die ze oproepen. (...) Je voelt: deze verhalen moeten er zijn, en ze kunnen niet anders dan zo worden opgeschreven.  
NRC  

Pittige verhalen, met krachtige beelden en soms een mooie ondertoon van melancholie.  
Algemeen Dagblad  

Manon Uphoff (1962) is onze beste korteverhalenschrijfster (...) . De negen verhalen in De zoetheid van geweld, in lengte variërend van een paar bladzijden tot een korte novelle, demonstreren stuk voor stuk de kracht van het korte verhaal. Uphoffs diepgravende verhalen stijgen ver uit boven de gewone, vaardig vertelde short story.  
Trouw  

Uphoffs manier van vertellen is ongedwongen poëtisch en toch heel helder (...) . Hoe gevarieerd de verhalen in stijl ook zijn, in hun thematiek zijn ze heel hecht. Het is een van de beste boeken die Manon Uphoff heeft geschreven.  
De Groene Amsterdammer  

Zonder veel omslag beweegt haar manier van vertellen tussen verleden en heden, waan en werkelijkheid, crisismoment en schijnbare stabiliteit. Daarbij houdt haar toon altijd iets afstandelijks. Kennelijk is ze van mening dat de door haar beschreven gebeurtenissen zo heftig zijn, dat distantie niet alleen gepast maar ook geboden is. Het is een buitengewoon effectieve strategie om de lezer onverhoeds bij de lurven te grijpen.  
Het Financieele Dagblad  

De schrijfster heeft al heel wat legendarische verhalen op haar naam. Ze zijn altijd een beetje zwart en sinister, maar op een aantrekkelijke manier.  
LINDA.  

Permanent hangt de sfeer van dreiging boven het verhaal. Uphoffs verhalen verontrusten door de suggestie van veel meer duisters onder het oppervlak.  
De Gooi- En Eemlander  

Uphoff maakt indruk met haar verhalenbundel De zoetheid van geweld. Het is alsof ze met ijzeren discipline heeft getraind op de korte baan, om haar scheppingskracht in steeds minder zinnen samen te ballen, en nu als literair atleet record op record breekt. Uphoff heerst op het koningsnummer.  
Opzij  

Details:

Auteur(s)Manon Uphoff
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023473688
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's304
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 123 x 17 mm.
Gewicht216 gr.  

Recent bekeken producten