De zanger van de wrok - Biografie Deel 2 (1953-1995)

Willem Otterspeer • Hardcover

€ 49,90

2 - 3 Werkdagen

Gratis verzending

Bestellen

De zanger van de wrok - Biografie Deel 2 (1953-1995) is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In De mislukkingskunstenaar, het eerste deel van zijn Hermans-biografie, schetste Willem Otterspeer het beeld van een schrijver die zijn ambities telkens zo hoog opschroefde dat hij wel moest falen. Deze georkestreerde mislukkingen bleken een inspirerend effect te hebben op zijn creativiteit en schrijverschap.

In dit tweede en laatste deel van de biografie laat Otterspeer zien hoe de rancune zich een weg vreet in het leven van Willem Frederik Hermans. De ene na de andere vriend wordt de deur gewezen, zijn wetenschappelijke carrière lijdt schipbreuk en ook zijn persoonlijke leven brandt op in toenemende eenzaamheid. De verhuizing, begin jaren zeventig, naar zijn geliefde Parijs verergert die eenzaamheid alleen maar. Angst en achterdocht, wrok en wraak vormen de definitieve determinanten van zijn bestaan. In De zanger van de wrok komt de levensbeschrijving van een van de belangrijkste figuren uit de naoorlogse Nederlandse literatuur tot een even grootse als ontluisterende conclusie.

Dit boek in de pers

De wonderlijke luciditeit van zijn zelfkwellerij, de onnavolgbare combinatie van inzicht en sadomasochisme zijn welsprekend in kaart gebracht, niet de geringste verdienste van deze biografie.  
NRC  

Wat je wilt lezen in een biografie, zijn dingen die je niet weet. Aan die behoefte voldoet De zanger van de wrok ruimschoots.  
Het Parool  

Deze biografie is geschreven zoals het hoort, objectief, informatief, helder. ik las de kleine 1200 pagina's in één ruk uit.  
Trouw  

Leven en werk van Willem Frederik Hermans  
De Standaard  

Die biografie valt overtuigd toe te juichen, niet alleen om de manier waarop ze het leven, het werk en de persoonlijkheid van W.F. Hermans in kaart brengt, kennelijk gebaseerd op een immense hoeveelheid precies geregistreerd bronnenmateriaal, maar ook om de manier waarop ze is uitgewerkt.  
Knack  

Het oeuvre dat Hermans tot stand heeft gebracht en de tragische levensvisie die erin tot uiting komt zullen indrukwekkend blijven in de geschiedenis van de Nederlandse literatuur. Met zijn biografie, qua concept, inhoud en uitwerking niets minder dan een meesterwerk te noemen, zet Willem Otterspeer daar een indrukwekkend monument naast, dat meteen onlosmakelijk aan dat oeuvre vastgehecht is, er voortaan onontbeerlijk bij is.  
Knack  

Kom, ik zet deze biografie meteen bovenaan mijn lijst voor op mijn onbewoond eiland, niet alleen om eindeloos te kunnen lezen in dit onuitputtelijke, boeiende, knap geconcipieerd en uitgeschreven levensverhaal, maar ook om daar helder bewust te blijven van het besef dat het zorgelijke menselijke bestaan volgens Hermans, maar in de woorden van Otterspeer, slechts 'een split second in een onverschillig heelal' is.  
Knack  

Willem Otterspeer verdient ons diepste ontzag voor zijn overdonderende kennis van zaken en het grote analytische inzicht waarmee hij werk en leven van Hermans tegemoet treedt en met elkaar in verband brengt.  
De Morgen  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over eenzaamheid
  • persoonlijke verhalen over schrijvers en dichters

Details:

Auteur(s)Willem Otterspeer
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023486480
TaalMeertalig
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's800
Verschijningsdatum
Afmetingen223 x 153 x 61 mm.
Gewicht1361 gr.  

Recent bekeken producten