De wreedheid

Nicola Lagioia • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€19,92

Overal elders € 24,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De wreedheid is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In een warme voorjaarsnacht loopt een jonge vrouw midden op de provinciale weg. Ze is naakt en zit onder het bloed. Als ze een paar uur later levenloos bij een parkeergarage wordt gevonden, komt aan het licht wie ze is: Clara Salvemini, de oudste dochter van de invloedrijkste aannemer ter plaatse, die zichzelf wijsmaakt dat hij alles voor zijn kinderen doet maar uiteindelijk alles en iedereen kapotmaakt.

Alle betrokkenen zeggen dat het zelfmoord is, maar klopt dat wel? Wat had Clara te maken met de zaken van haar vader? En kan haar band met haar broers en zusje – met name met Michele, de schuwe, labiele, opstandige halfbroer – bij haar dood een beslissende rol hebben gespeeld?

Tegen de achtergrond van de rijke buitenwijken in Bari ensceneert Nicola Lagioia met zijn oorspronkelijke beeldentaal het drama van een gezin dat tussen overdaad en ondergang balanceert. Zijn suggestieve stijl zuigt de lezer een labyrint in van emoties, geheimen en onthullingen: een confrontatie met verbijsterende wreedheid.

Dit boek in de pers

Adequate titel voor een boek over een door en door geperverteerde familie in de door en door corrupte regio in de kuit van de Italiaanse laars. […] Het kost niet veel moeite om in dit gezin een metafoor te onderscheiden voor het moreel en mentaal afgegleden Italië, dat zijn ziel aan Berlusconi verkocht.  
NRC  

Een ijzingwekkende schets van de oude en nieuwe problemen die het Zuiden teisteren.  
Trouw  

Corruptie en seksschandalen voeren de hoofdtoon in De wreedheid van Nicola Lagioia. De Italiaan won er de gegeerde Premio Strega mee.  
De Morgen  

Prachtige roman die in Italië al prijzen in de wacht sleepte.  
Marie Claire  

Lagioia vertelt met dodelijke ernst en in absolute rust en grote kalmte een verhaal dat genadeloos een familie, een stad, een regio en een land in verval in beeld brengt met de mens als tragische held, schuilgaand achter een façade van schone schijn en schone handen.  
Dagblad De Limburger  

Onvergetelijke personages. Een grote schrijfprestatie van Nicola Lagioia.  
CORRIERA DELLA SERA  

De wreedheid is de Italiaanse Corrections.  
LA STAMPA  


Reviews & recensies

Wat is deze roman beeldend geschreven en ingenieus gecomponeerd!

‘Winnaar Premio Strega 2015’ prijkt er trots op de cover van ‘De wreedheid’ van Nicola Lagoioia. Dat het boek bekroond is met de belangrijkste Italiaanse literatuurprijs lijkt niet meer dan logisch. Want wat is deze roman beeldend geschreven en ingenieus gecomponeerd. Het verhaal begint overrompelend. Een naakte vrouw doolt ’s nachts door de straten van Bari en belandt uiteindelijk op de provinciale weg. Ze zit onder het bloed. Wanneer ze een paar uur later dood wordt gevonden in een parkeergarage, blijkt al snel dat ze de oudste dochter is van de invloedrijke aannemer Vittorio Salvemini (alleen al voor dit soort namen wil je dit boek lezen!). Lagioia schets vervolgens vanuit telkens verschillende perspectieven de geschiedenis van een familie die tussen ‘overdaad en ondergang balanceert’ en laat zien hoe beslissend onze jeugd is en wat macht doet met mensen. Dat hij daarbij soms wel heel vergezochte metaforen gebruikt, vergeef je hem als lezer.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over familiedrama's
  • Italiaanse auteurs

Details:

Auteur(s)Nicola Lagioia
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Els van der Pluijm
ISBN9789023494454
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's384
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 136 x 35 mm.
Gewicht605 gr.

Recent bekeken producten