De Wittgensteins

Alexander Waugh • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De Wittgensteins is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Karl Wittgenstein maakte fortuin in de ijzer- en staalindustrie en werd een van de rijkste mensen van Europa; in Wenen bezat hij een aantal paleizen. Componisten als Brahms, Mahler en Strauss kwamen er over de vloer. Zo er al een bindende factor binnen het gezin Wittgenstein was, dan was het de muziek. Als vader oefende Karl Wittgenstein een tirannieke invloed uit op zijn acht kinderen. Drie van zijn zonen pleegden zelfmoord. De vierde, Paul, werd een wereldberoemd pianist (hij verloor zijn rechterhand in de Eerste Wereldoorlog, en Strauss, Prokofjev, Ravel en Britten schreven voor hem stukken voor de linkerhand). Ludwig, de jongste zoon, werd een van de grootste filosofen van de twintigste eeuw. Bij nagenoeg alle gezinsleden grensde genialiteit aan waanzin. Het gezin werd ten slotte uiteengereten door onenigheid, geld, krankzinnigheid en twee wereldoorlogen.

Dit boek in de pers

Waugh heeft een trefzeker oog voor het menselijke detail  
NRC  

In de handen van Alexander Waugh werd de familie Wittgenstein, excentriek in alle betekenissen van het woord, een gewone familie in een bizarre eeuw.  
De Volkskrant  

Waugh heeft uitstekend onderzoek verricht. Zijn boek geeft een intiem inkijkje in het leven van de Weense bourgeoisie en de veranderende machtsverhoudingen in Europa tijdens de eerste vijf decennia van de twintigste eeuw.  
De Telegraaf  

Een onvoorstelbaar en opwindend verhaal van een aristocratisch, intellectueel en puissant rijk geslacht te midden van een van de roerigste periodes in de wereldgeschiedenis. Op die geschiedenis hebben de Wittgensteins misschien geen invloed gehad, ze zijn er wel door getekend, en Alexander Waugh laat dat prachtig zien.  
Trouw  

Overdadig en vermakelijk  
Vrij Nederland  

Accuraat, maar ook indiscreet, grappig en scherp  
Elsevier  

Deze biografie is steengoed.  
Esquire  

Details:

Auteur(s)Alexander Waugh
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Frits van der Waa
ISBN9789023454724
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's415
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 136 x 33 mm.
Gewicht533 gr.

Recent bekeken producten