Wereldschaduw

Nir Baram • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€19,92

Overal elders € 24,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Wereldschaduw is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Gavriël Mantsoer, 'de man die vertrouwen wekt', voegt zich bij een groep zakenmensen die de onbegrensde mogelijkheden van het globalisme uit de jaren negentig willen verzilveren. Hij groeit steeds hoger in de hiërarchie van Israëls machtigste mensen, maar begrijpt steeds minder van de intriges waar hij deel van uitmaakt.
Een groep jonge mensen uit Londen - verstotenen en gedesillusioneerde idealisten - besluit een internationale demonstratie te organiseren op 11/11 waar 1 miljard mensen aan mee zullen doen. Zal hun actie de status-quo doen wankelen?
Een Amerikaans consultancybedrijf manoeuvreert tussen regimes op verschillende continenten. Maar deze ogenschijnlijk liberale organisatie dreigt te worden ontmaskerd.

Deze drie verhaallijnen staan centraal in Wereldschaduw. Ze worden met elkaar vervlochten en vormen samen een fascinerend portret van het mondiale systeem waar wij allen onderdeel van zijn.

Dit boek in de pers

Een overrompelende roman (...) Nir Baram is de meest getalenteerde Israëlische schrijver van zijn generatie. Na het dichtslaan van deze steengoed geschreven en beangstigend actuele roman ben je dan ook overtuigd dat er drastisch iets moet veranderen in onze door geldzucht en machtswellust gedomineerde samenleving. Alleen daarom al verdient Baram een plaats op het eerste plan van de moderne literatuur.  
NRC  

Een verpletterende roman. Nir Baram beschouwt de wereld van alle kanten, waardoor zijn romans ook op verschillende manieren te lezen zijn. Hij heeft iets ongrijpbaars, wat doet denken aan Hugo Claus. Een grote persoonlijkheid die vele facetten van de wereld aan zijn lezers laat zien.  
De Standaard  

Nir Baram is een van de weinige schrijvers die deze ('mondiale') spanningen succesvol weet te vangen in literatuur; hij neemt geen genoegen met één kant van het verhaal, hij laat alle kanten zien, met als gevolg dat de lezer zich zowel met de verzetsheld als de onderdrukker kan identificeren. Voor hen die zijn gefascineerd door macht: kijk House of Cards. Voor hen die meer willen weten over woede en protest: luister punk. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in beide: lees Wereldschaduw.  
De Morgen  

Wereldschaduw is een panoramische roman over onze hyperkapitalistische tijden, waarin drie verhaallijnen even innig met elkaar verweven zijn als de werelddelen in de globale economie. Een geestig boek van een overtuigend stilist die een groot onderwerp te pakken heeft: wat kan het nog beletten om wereldwijd de lezersharten te veroveren?  
Humo  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de maatschappij
  • romans

Details:

Auteur(s)Nir Baram
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Sylvie Hoyinck
ISBN9789023490340
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's528
Verschijningsdatum
Afmetingen231 x 151 x 44 mm.
Gewicht854 gr.

Recent bekeken producten