De Weg

Christine Gross-Loh, Michael Puett • Hardcover

€ 25,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

De laatste bestelling was 3 dagen geleden.
Bestellen
*eci.nl prijs € 20,00

Vanaf 18 februari 2017

Reserveer

De Weg is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Laat je inspireren door de wijsheden van de oude Chinese filosofen. Deze gebonden, luxe editie van bestseller 'De Weg' van Michael Puett bevat een extra bijlage met 88 vertaalde fragmenten uit Chinese bronteksten.
'De Weg' biedt een geheel nieuwe kijk op het dagelijks leven. Een goed leven bereik je niet door 'je ware zelf' te ontdekken en een groots plan uit te voeren, maar door de weg van persoonlijke ontwikkeling en betrokkenheid te bewandelen. Dat laat Harvards populairste hoogleraar Michael Puett zien aan de hand van zes oude Chinese filosofen, onder wie Confucius en Lao Tzi.
'De Weg' inspireert tot kleine, haalbare veranderingen in ons persoonlijk en maatschappelijk leven, met mogelijk grote gevolgen. Praktisch en toegankelijk, ook voor lezers zonder voorkennis.
Michael Puett trekt mijn populaire colleges over Chinese filosofie wekelijks zo'n zevenhonderd studenten. In 'De Weg' maakt hij samen met journalist Christine Gross-Loh zijn inzichten toegankelijk.
'"De Weg" toont de wijsheid van het alledaagse. Lees en leef dit boek.'- Coen Simon

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Prachtboek over hoe je zou kunnen leven volgens de Chinese filosofie.

Michael Puett (51) geeft colleges over Chinese filosofie die enorm populair zijn. Deze gaan niet over boeddhisme of mindfulness, want een zoektocht naar jezelf, brengt je nergens, zo zegt hij. Puett legt uit hoe je de wijsheden van denkers als Confucius, Mencius, Zhuang Zi en Lao Zi kunt toepassen op je eigen leven. Zo hechten Chinese filosofen bijvoorbeeld veel waarde aan kleine handelingen en gebaren, en daarmee bieden zij een ander perspectief op de wereld dan westerse filosofen of boeddhistische leraren. Anders gezegd: juist in het alledaagse schuilt de weg naar een goed leven. En dat spreekt veel studenten aan. Een van hen is Christine Gross-Loh, journaliste van The Wall Street Journal, die Puett heeft voorgesteld om al zijn kennis vast te leggen in een boek. Ik heb het boek met veel plezier gelezen, want de opvattingen die erin staan wijken eigenlijk behoorlijk af van wat we in de westerse wereld al zo lang als waar beschouwen. Bijvoorbeeld dit: wij gaan in het westen uit van zoiets als een ‘ware ik’. De Chinezen geloven daar niet in, dat idee is veel te statisch. Westerse mensen zeggen: ‘Ik ben nu eenmaal zo’, en handelen daarnaar. De Chinezen geloven in het ontwikkelen van nieuwe gedragspatronen. Dit kun je doen door andere rituelen in je leven aan te leren. Een compleet andere benadering van de manier waarop je je levensweg kunt bewandelen. Heel boeiend en inspirerend!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Chinese filosofie
  • filosofisch werk

Details:

Auteur(s)Christine Gross-Loh, Michael Puett
UitgeverijHave, Ten
Vertaler(s)Jelle Noorman
ISBN9789025905705
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's240
Verschijningsdatum
Afmetingen222 x 144 x 33 mm.
Gewicht516 gr.

Recent bekeken producten