De waarheid over de zaak Harry Quebert

Joel Dicker • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De waarheid over de zaak Harry Quebert is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

New York, voorjaar 2008. De jonge auteur Marcus Goldman lijdt aan een writer’s block, en dat terwijl de deadline van zijn uitgever nadert. Dan wordt in de tuin van zijn mentor, sterauteur Harry Quebert, het lichaam gevonden van Nola Kellergan, die ruim dertig jaar eerder op vijftienjarige leeftijd spoorloos is verdwenen. Op Nola s lichaam ligt het manuscript van de roman die Quebert zijn doorbraak naar het grote publiek heeft bezorgd. Harry Quebert is onmiddellijk hoofdverdachte en zijn beroemde roman komt in opspraak. Overtuigd van de onschuld van zijn grote voorbeeld vertrekt Marcus naar Harry’s huis in New Hampshire om de werkelijke toedracht rond de dood van Nola te achterhalen. Maar de waarheid blijkt veel gecompliceerder dan hij dacht.

In De waarheid over de zaak Harry Quebert verbindt Joël Dicker op indrukwekkende wijze een intrigerende moordzaak met een gevoelig geschreven verhaal over schrijverschap, onzekerheid, ambitie, vriendschap en liefde.

Dit boek in de pers

Dicker brengt een vlot en intelligent opgeschreven verhaal dat je na 640 pagina's met spijt weglegt. De roman is op verschillende niveaus leesbaar: als detective, als liefdesverhaal en zedenschets, maar ook als een intelligent commentaar op het moderne schrijverschap. … Een enerverend boek.  
ELSEVIER  

Prix Tulipe-winnaar Joël Dicker overrompelt zijn lezers. … Meesterlijke dialogen, schilderachtige personages, adembenemende plotwendingen en een tomeloos voortdenderend verhaal.  
Trouw  

Topamusement, nauwelijks weg te leggen.  
De Volkskrant  

Een vuistdikke thriller, een psychologisch drama en een doe-het-zelf-boek voor de beginnende schrijver. … Een ongekend spannend boek.  
NRC  

Dicker is een van die zeldzame schrijvers die de lezer bij zijn nekvel grijpen en niet meer loslaten tot de allerlaatste pagina. … Een op de Amerikaanse leest geschoeide, bijzonder on-Franse pageturner.  
De Standaard  


Reviews & recensies

Intrigerende literaire pageturner over een sterauteur die wordt verdacht van de moord op een jong meisje

Marcus Goldman, een jonge auteur, geniet van de roem en het succes die zijn eerste roman hem brachten. Maar de druk om een nieuw boek aan te schrijven, begint aan hem te knagen. Hij gaat logeren in het huis van zijn vroegere mentor, Harry Quebert, in de hoop zijn writers block te verslaan. Bij de aanplant van een nieuw hortensiaperk wordt in de tuin het lichaam gevonden van Nola Kellergan, die ruim dertig jaar eerder op vijftienjarige leeftijd spoorloos verdween. Alles wijst op Harry Quebert als schuldige. Joel Dicker sleurt je mee in een intrigerende en spannende pageturner. De zoektocht naar de moordenaar van Nola Kellergan is op ingenieuze manier verweven met de zoektocht van de ambitieuze Marcus Goldman naar nieuw literair succes. Niet alleen het verhaal en de ingenieuze plot, maar ook de sfeer en de onvergetelijke karakters houden je tot de laatste letter in de ban.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over moord
  • Franse fictie

Details:

Auteur(s)Joel Dicker
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Manik Sarkar
ISBN9789023490814
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's608
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 138 x 48 mm.
Gewicht764 gr.

Recent bekeken producten