De verhalen

L.H. Wiener • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€39,99

Overal elders € 49,99

2 - 3 Werkdagen

Gratis verzending

Bestellen

De verhalen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Bij gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag wordt L.H. Wiener eer bewezen met de uitgave van alle verhalen in één band, superieure verhalen, waaronder een aantal dat in eerdere verzamelingen ontbrak en een aantal nieuwe. De lezer haalt met De verhalen een oeuvre in huis waaraan vijftig jaar lang is gebouwd en dat in de Nederlandse letteren zijn weerga niet kent.

L.H. Wiener schreef zijn eerste verhaal in 1964 op negentienjarige leeftijd en debuteerde drie jaar daarna met de bundel Seizoenarbeid, in korte tijd gevolgd door een roman en nog twee verhalenbundels. In de jaren daarop verscheen zijn werk in Tirade, De Gids, Hollands Maandblad en later in De Tweede Ronde, verhalen die alle in boekvorm werden gebundeld. Ironie, zelfspot, cynisme en autobiografie, gemodelleerd rond de alter ego's van de schrijver Ezra Berger en Viktor van Gigch, kenmerken zijn werk. Zijn tweede roman, Nestor (2002), werd bekroond met de F. Bordewijk-prijs. De verering van Quirina T. (2006) werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.
Hoewel L.H. Wiener gelauwerd is met zijn romans, wordt hij ook beschouwd als de grootmeester van het korte verhaal. Zijn in een halve eeuw opgebouwde oeuvre is volstrekt heterogeen, maar consequent in zijn thematiek.

Dit boek in de pers

Veel auteurs hebben er een hekel aan wanneer hun fictie met hun leven in verband wordt gebracht. Wiener niet. (…) De lezer weet dat de schrijver alom aanwezig is, zelfs als hij zich lijkt te verschuilen, is hij er, in al zijn personages, in al zijn ik- en hij-figuren – de werkelijkheid die hij beschrijft is die van hemzelf.  
NRC  

Zonder sentimentaliteit, meedogenloos voor iedereen, en gewapend met zelfspot en soms bijtende ironie (…), om je na zeven pagina’s ontroerd en verslagen achter te laten.  
De Volkskrant  

Doordesemd van literatuur.  
De Morgen  

Ironie, zelfspot, cynisme en autobiografie worden in deze bundel gemodelleerd rond de alter ego's van de schrijver.  
DE PSYCHOLOGIE  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • korte verhalen
  • soortgelijke bekende fictie

Details:

Auteur(s)L.H. Wiener
UitgeverijAtlas-Contact
ISBN9789025444938
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's1144
Verschijningsdatum
Afmetingen238 x 165 x 71 mm.
Gewicht1556 gr.  

Recent bekeken producten