De val van het Westen

Ian Morris • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€26,00

Overal elders € 32,50

2 - 3 Werkdagen

Gratis verzending

Bestellen

De val van het Westen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Veelgeprezen meesterwerk

 

Ergens rond 1750 ontdekten Engelse ondernemers de verbazingwekkende energie van stoom en steenkool. De wereld veranderde voorgoed. Met de daaropvolgende intrede van fabrieken, spoorwegen en oorlogsschepen werd de wereldwijde macht van het Westen steeds groter. De ontwikkeling van computers en kernwapens heeft de Westerse globale superioriteit verder verstevigd. Nu, aan het begin van de eenentwintigste eeuw, is men echter bang voor de opkomende economische macht van India en China en de (vermeende) teloorgang van het Westen. Om deze mogelijke toekomstvisie te begrijpen, moeten we naar de geschiedenis kijken.

 

  • Hoe komt het dat het Westen de afgelopen twee eeuwen superieur was?
  • Houdt deze dominantie stand?

 

Ian Morris kijkt daarbij naar sociale, geografische, economische en culturele aspecten en zijn boek omspant vijftigduizend jaar geschiedenis. In heldere taal en met grondig beargumenteerde voorbeelden geeft hij duidelijke inzichten.

 

‘Dit zijn drie boeken in één: een spannend boek dat leest als een roman, een zeer goed historisch verhaal en een educated guess over de ontwikkelingen in de toekomst. [...] Lees, leer en geniet!’ - Jared Diamond, auteur van Zwaarden, paarden & ziektekiemen

 

Ian Morris is historicus en archeoloog. Hij is hoogleraar Klassieke Oudheid, hoogleraar Geschiedenis en directeur van het Archeology Centre aan Stanford University. Hij heeft al vele boeken geschreven, waaronder boeken over de Griekse geschiedenis en de economie in de Oudheid.

Details:

Auteur(s)Ian Morris
UitgeverijSpectrum
Vertaler(s)Conny Sykora
ISBN9789000311330
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's880
Verschijningsdatum
Afmetingen231 x 149 x 55 mm.
Gewicht1227 gr.

Recent bekeken producten