De tweede november

Tomas Ross • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De tweede november is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Eind oktober 2004. Als informant van de AIVD rapporteert de jonge Nederlandse Marokkaan Hamid Mansur aan zijn superieur De Wolf dat de Hofstadgroep een aanslag beraamt op een bekende Nederlander. Wanneer De Wolf kort daarop wordt vermoord, is Hamid hoofdverdachte. Op de vlucht voor zowel Justitie als de Hofstadgroep kan hij niet anders dan wanhopig achter de waarheid zien te komen.

Dan ontvangt misdaadverslaggeefster Puck Labrie een intrigerend anoniem bericht waarin staat dat de dood van De Wolf niets met Hamid of de Hofstadgroep te maken heeft maar alles met de moord op Pim Fortuyn, ruim twee jaar eerder. Tegelijkertijd wil Theo van Gogh in Amsterdam bewijzen dat de dood van zijn vriend Fortuyn een complot was om de aankoop van de JSF veilig te stellen. Wanneer Puck en Hamid, onder levensgevaarlijke omstandigheden, achter de identiteit van de bekende Nederlander komen, is het de vroege ochtend van de tweede november.

Dit boek in de pers

De tweede november is vlot geschreven en bevat een aantal mooie karakters.  
NRC  

Doden vallen, er zijn achtervolgingen, vermommingen en allerlei andere typische thrilleringrediënten, de plaats van handeling schiet van Amsterdam naar Den Haag naar Terschelling, maar Ross raakt hier nergens de controle kwijt.  
De Telegraaf  

Hoe je een verhaal spannend houdt, zelfs als de lezer de afloop al kent, daarover kan Tomas Ross die jonge schrijvers veel vertellen.  
Trouw  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • waargebeurde verhalen
  • politiek gekonkel en complotten

Details:

Auteur(s)Tomas Ross
UitgeverijCargo
ISBN9789023488408
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's384
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 137 x 31 mm.
Gewicht491 gr.  

Recent bekeken producten