De twaalf stammen van Hattie

Ayana Mathis • Paperback

Vanaf € 8,62

Alleen tweedehands beschikbaar

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Vijftien jaar is Hattie Shepherd als zij voor het eerst moeder wordt. Met een hart vol hoop op een betere toekomst voor haar en haar kinderen is zij naar Philadelphia gekomen. Maar haar Amerikaanse droom wordt keer op keer stukgeslagen in het gesegregeerde Amerika van de twintigste eeuw. In deze keiharde wereld brengt zij haar kinderen groot door pure wilskracht, maar zonder de liefde die zij ook zo nodig hebben.

Ayana Mathis creëerde een intiem en hartverscheurend portret van Hattie Shepherd in verschillende fasen van haar leven en door de ogen van haar kinderen, die stuk voor stuk de gevolgen dragen van hun opvoeding. Het is een psychologisch trefzeker, prachtig geschreven boek over een ongelofelijk sterke vrouw.

Ayana Mathis kwam na allerlei omzwervingen, afgebroken studies en baantjes terecht op de Iowa Writers' Workshop. De twaalf stammen van Hattie is haar debuutroman en werd in één klap een internationale bestseller toen Oprah Winfrey het boek voor haar Book Club 2.0 selecteerde.

Reviews & recensies

Een aanrader van Oprah: een emotioneel levensverhaal tijdens de Amerikaanse rassensegregatie.

De twaalf stammen van Hattie is in het bezit van de befaamde “Oprahs boekenclub” sticker! Dit betekent dat het een zeer goed boek is én een bijzondere culturele meerwaarde heeft. Het kunstig geschreven boek speelt zich af tijdens een verschrikkelijke periode van de 20e eeuw: die waarin rassensegregatie nog volop aanwezig is. De jonge zwarte moeder Hattie, in eerste instantie nog optimistisch over de toekomst, verliest haar tweeling. Haar volgende kinderen kan of durft zij niet meer de liefde te geven die zij voor haar eerstgeborenen voelde. De twaalf stammen van Hattie weet de zwarte Amerikaanse geschiedenis doortastend, scherp en sprekend naar de voorgrond te halen door elk van Hatties kinderen - het zijn er negen - een eigen hoofdstuk te geven. Elk kind krijgt zo zijn eigen verhaal in een nare periode vol discriminatie en leed. Dit meervoudige perspectief maakt het boek tot een krachtig, emotioneel meesterwerk!

Bekijk alle reviews van Loretta Schrijver 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de Amerikaanse Droom
  • romans over moederschap

Details:

Auteur(s)Ayana Mathis
ISBN9789025441418
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.

Recent bekeken producten