De tovenaar en de dominee

Henk Vreekamp • Paperback

€ 19,90

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De verschijning van God is een mysterie. Uitgerekend dit mysterie loopt voortdurend gevaar bekneld te raken tussen oude mythische verhalen aan de ene en eigentijdse mystieke ervaringen aan de andere kant.

Het is dan ook bij uitstek de roeping van de kerk, zigzaggend tussen trendgevoelige spiritualiteit en beproefde vormen van magie, het geheim van Gods verschijning opening te bieden. Daarvoor is nodig dat die kerk grondige kennis heeft van haar eigen heidense afkomst. Tegelijkertijd is zij in dit eerbiedigen van het mysterie van openbaring nauw verbonden met Israël.

In 'De tovenaar en de dominee' staat de tovenaar voor het heidendom dat zich blijft presenteren in aloude mythen en gloednieuwe mystiek. De roeping van de dominee is het christelijk mysterie te bewaken. Hun dorp is de geboorteplek van de auteur; deze keert daarheen terug en speurt in en rond de kerk van zijn jonge jaren naar sporen van openbaring. Die terugkeer betekent een afscheid van de bestaande kerk. Maar dan ontdekt hij tot zijn grote verrassing hoe de verschijning van God een mysterie is.

* Hoe overleeft de kerk het moderne heidendom

Details:

Auteur(s)Henk Vreekamp
UitgeverijBoekencentrum
ISBN9789023924432
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's318
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 135 x 28 mm.
Gewicht435 gr.  

Recent bekeken producten