De stilte der zee

Vercors • Hardcover

€ 10,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De stilte der zee is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een Duitse officier wordt ingekwartierd bij een Fransman en zijn nichtje. De sfeer is ijzig. Geen woord wensen de Fransen met hun bezetter te wisselen. Maar gaandeweg raken de broer en zijn nicht in de ban van deze rijzige Germaan, die in niets beantwoordt aan het clichébeeld van de nazi. De stilte der zee kwam in de oorlogsjaren via via bij de ondergrondse Bezige Bij terecht. Tijdens het productieproces vielen de drukproeven in handen van de Gestapo. Twee drukkers en een typograaf werden gedood. Zo heeft deze kleine roman niet alleen het verzet tot onderwerp, maar is ook de ontstaansgeschiedenis daar nauw mee verweven.

Ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding verschijnt De stilte der zee in een nieuwe uitgave, van een voorwoord voorzien door Bezige Bij-directeur Henk Pröpper.

Dit boek in de pers

Le silence de la mer, een aangrijpende parabel over het Franse verzet gedurende WO II, was tijdens mijn middelbare schooltijd verplichte literatuur. (...) Vercors had weinig woorden nodig om de complexe loyaliteiten in oorlogstijd op te roepen  
NRC  

Het is een lekker kleine roman en een beeldschone bovendien.  
De Volkskrant  

Een krachtig, intiem en inzichtelijk portret.  
Nu.nl  

Details:

Auteur(s)Vercors
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Frans de Haan
ISBN9789023493914
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's56
Verschijningsdatum
Afmetingen197 x 126 x 10 mm.
Gewicht136 gr.

Recent bekeken producten