De steigerberg

Marcel van Dam • Paperback

€ 24,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na een hectisch leven als politicus, omroepvoorzitter en tv-presentator zou Marcel van Dam gaan genieten van zijn pensioen en van alles wat de moderne wereld te bieden heeft. Eindelijk tijd om een beetje te freewheelen. Totdat toeval en de onbezonnenheid van iemand die net is bevrijd van de dictatuur van zijn agenda hem doen belanden op een wat verwaarloosd landgoed.

Vol goede moed beginnen Marcel van Dam en zijn vrouw te denken aan de ontwikkeling van een klein stuk natuur rondom het nieuw verworven huis. Zonder het te vermoeden begint hij daarmee aan een radicale herziening van zijn kijk op mens en samenleving. Hij wordt van avondmens ochtendmens, hij ontdekt het slimme dier in zichzelf, hij komt erachter hoe de vooruitgang is ontspoord, hoe de toekomst ons omarmt, hoe berekening en toeval een grillig stel vormen en hoe het hemels paradijs wordt verdrongen door een paradijs op aarde. De Steigerberg is het verhaal over de onwaarschijnlijke weg naar een nieuwe waarheid via een prachtig landgoed.

Dit boek in de pers

Enthousiasmerend  
De Volkskrant  

Van Dam schrijft soepel en weet goed over te brengen wat de lol is van zijn inspanningen.  
Het Parool  

Vlot geschreven, Van Dam beschikt over een uitstekende pen. Hij is een scherp waarnemer, maakt de lezer op een inzichtelijke manier deelgenoot van het wonen en de natuur op een uitgestrekt landgoed op de Veluwe. (...) Interessant waar de auteur parallellen trekt tussen de natuur en de grotemensenwereld.  
Trouw  

Van Dam kan schrijven! Hij vertelt zijn verhaal doorspekt met, waarschijnlijk tijdens het zagen, slepen, planten en graven doordachte, associaties over mens en maatschappij, kunst en cultuur, natuur en klimaat en zelfs een piepeltje eeuwigheid.  
Leeuwarder Courant  

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Marcel van Dam
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023476597
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Afmetingen224 x 148 x 18 mm.
Gewicht489 gr.  

Recent bekeken producten