De sneeuwkimono

Mark Henshaw • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€18,39

Overal elders € 22,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De sneeuwkimono is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Soms gebeurt er in iets in je leven waarna je nooit meer dezelfde wordt. En onvermijdelijk, áls het gebeurt, is dat plotseling, zonder waarschuwing vooraf.' Auguste Jovert is een gepensioneerde politie-inspecteur in Parijs, die onverwacht bezoek krijgt van zijn buurman Tadashi Omura, een Japanse professor. In lange avondsessies vertelt Omura zijn verhaal: over Fumiko, die hij opvoedde als zijn dochter, en over de vriend uit zijn studententijd, Katsuo Ikeda. Een hoogst intelligente, gekwelde geest, en een meesteroplichter wiens omgeving vaak pas heel laat ontdekt dat hij ze in vele opzichten bedriegt en gebruikt. Bijvoorbeeld Sachiko, Fumiko's moeder. Kort voor het eerste bezoek van Tadashi ontvangt Jovert een brief uit Algerije van een vrouw die beweert zijn dochter te zijn. Het zijn Omura's mijmeringen die Jovert ertoe aanzetten terug te keren naar Algiers om duidelijkheid te krijgen over wie en wat hij daar heeft achtergelaten

Dit boek in de pers

Als een Japanse puzzel bouwt elk hoofdstuk voort op het vorige […] Henshaws vermogen om zo'n culturele en esthetische diversiteit te combineren in zijn fictie is niet alleen een voorbeeld van wat een periode van toegewijde studie vermag, maar een kenmerk van zijn talent als schrijver.  
The Guardian  

Een voortreffelijk geschreven puzel.  
AUSTRALIAN WOMEN'S WEEKLY  

Deze Engelstalige herschepping van een Japanse roman in vertaling is geen nabootsing: ik weet niet wat het is. Maar het resultaat is ongelofelijk mooi.  
THE ASIAN BOOK REVIEW  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over identiteit
  • romans over het verleden

Details:

Auteur(s)Mark Henshaw
UitgeverijAtlas-Contact
Vertaler(s)Kees Mollema
ISBN9789025447915
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's344
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 136 x 29 mm.
Gewicht416 gr.

Recent bekeken producten