De schatten van Afrika

Martin Meredith • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€39,92

Overal elders € 49,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen

De schatten van Afrika is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud


Indrukwekkende geschiedenis van een continent en zijn rijkdommen

Sinds de tijd van de farao’s is Afrika benijd om zijn rijkdommen. De piramiden verbijsterden de rest van de wereld als symbolen van welvaart. Eeuwenlang deden legendes over de schatten van Afrika de ronde, en ze trokken onderzoekers en veroveraars aan. Ook Afrikaans land was geliefd; de Romeinen gebruikten kolonies in Noord-Afrika voor het verbouwen van graan om de inwoners van Rome te voeden. Een ander geliefd handelsartikel waren slaven; er zijn de afgelopen eeuwen naar schatting 24 miljoen mannen, vrouwen en kinderen verhandeld. Europese landen namen zowat het hele continent in bezit vanwege katoen, cacao, koffie, rubber, ivoor, goud, diamanten, koper en olie. En nog steeds zijn de rijkdommen van Afrika in trek, misschien wel meer dan ooit. De opkomende macht van China heeft de vraag naar Afrikaanse olie en mineralen enorm gestimuleerd. Martin Meredith brengt de vijfduizendjarige geschiedenis van Afrika, die zo verbonden is met de schatten van het continent, onvergetelijk in beeld.

Martin Meredith is journalist, biograaf en historicus. Hij heeft veel geschreven over de recente geschiedenis van Afrika: Hij schreef onder meer The State of Africa: A History of the Continent Since Independence en Mandela: A biography. Meredith woont en werkt in Oxford

Reviews & recensies

De lange, pijnlijke, intense geschiedenis van Afrika

De rijke geschiedenis van Afrika is gevuld met mysteries, oorlogen en machtige koninkrijken. Toch is Afrika juist het meest geëxploiteerde continent ooit. Afrika wordt eeuwen gebruikt voor haar cacao, koffie, slaven en diamanten. Van de Romeinen tot de VOC. De schatten van Afrika is daardoor niet enkel een uitgebreid verslag van vijfduizend jaar Afrikaanse geschiedenis, maar gaat hand in hand met een relaas over menselijke machtslust. De biograaf en historicus Martin Meredith, eerder geroemd om zijn vele diepgaande boeken omtrent Afrika, weet met De schatten van Afrika een uitgebreid, toegankelijk en minutieus verhaal over de geschiedenis van een veelbewogen continent neer te zetten. Het is een bijzonder, veelzeggend en belangrijk boek geworden.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over geschiedenis
  • boeken over Afrika

Details:

Auteur(s)Martin Meredith
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Kitty Pouwels, Merel Leene, Marianne Palm
ISBN9789023488620
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's680
Verschijningsdatum
Afmetingen237 x 162 x 47 mm.
Gewicht1199 gr.

Recent bekeken producten