De rekening

Jonas Karlsson • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,19

Overal elders € 18,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De rekening is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een parttime baantje in een videowinkel, een paar vrienden, en een dagelijkse routine die doorgaans eindigt met een pizza in zijn eenkamerappartement in Stockholm. Ziehier het leven van de hoofdpersoon - tot hij een merkwaardige rekening krijgt. Hij moet een gigantisch bedrag betalen voor al zijn ervaringen en zijn geluk tot dat moment. Huh?! En hoe kan uitgerekend híj, zonder grootse dromen en tevreden met zó weinig, zó'n enorme rekening krijgen?! 'De rekening' is een zeer originele, korte roman, waarin de vraag wordt opgeworpen wat wij onder geluk verstaan en hoe dat wordt gemeten. Geschreven met onderkoelde humor en een scherp oog voor de tekortkomingen van deze tijd.

Dit boek in de pers

Jonas Karlsson zet met De Rekening een treffend verhaal neer over het hier en nu. Hij confronteert ons met veel humor met wat we nou echt onder geluk verstaan, en hoe we dit meten. Karlsson wijst subtiel op de tekortkomingen van onze tijd. Verhelderend, grappig en herkenbaar.  
ZIN  

Origineel komisch kleinood. De auteur houdt de lezer op subtiele wijze een spiegel voor over hoe we omgaan met liefde en geluk. (...) Een roman die je niet zonder glimlach weg kunt leggen.  
Nederlands Dagblad  

De rekening is een roman die het absurdistische van het gewone, van het net verschoven dagelijkse leven laat zien. Een behoorlijke spiegel voor de carrièremaker, voor de mens die aan de standaardverwachtingen wil voldoen, opgelegd door de omgeving, door ouders, door de maatschappij. Opnieuw breekt Karlsson een lans voor de mens die eenvoudigweg wil leven, voor bijvoorbeeld de creatieveling die zijn eigen weg wil gaan, andere belangen, andere belangstellingen, andere doelen heeft.  
Tzum.nl  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over geluk
  • verhalen uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)Jonas Karlsson
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Gerie de Boer
ISBN9789025448226
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Afmetingen209 x 135 x 17 mm.
Gewicht254 gr.

Recent bekeken producten