De redding van de familie Van Cleeff

Auke Kok, Dido Michielsen • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€14,80

Overal elders € 18,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De redding van de familie Van Cleeff is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 1929 trekt de pas negentienjarige Gretchen van Cleeff weg uit Duitsland: in Hillegersberg wil ze samen met haar Nederlandse man Ernst een mooie toekomst opbouwen. Het Joodse stel maakt al snel deel uit van het milieu van succesvolle Rotterdamse industriëlen - en ook hun matrassenfabriek Cleco floreert. De oorlog maakt alles anders. In de onderduik raken Gretchen en Ernst gescheiden van hun dochters Liesel (11) en Nelleke (9). De meisjes worden verraden en belanden via Westerbork in Theresienstadt. Dankzij een list van vrienden keren ze alle vier na 1945 terug naar hun grote huis in Hillegersberg. Ze zijn gered van de dood - maar daarmee nog niet van een ongelukkig leven. Achter de façade van feesten en ruisende japonnen heerst de onmacht het verleden te bespreken. Het is ieder voor zich, net als in de kampen. Op basis van vele gesprekken met familie en vrienden van het gezin, en onderzoek in Nederland, Duitsland en Tsjechië schreven Auke Kok en Dido Michielsen De redding van de familie Van Cleeff, een menselijk drama dat de lezer laat voelen hoe oorlogstrauma's ontstaan en hoe die kunnen voortduren tot op de dag van vandaag.

Dit boek in de pers

Hoe de Van Cleeffs hun leven weer oppakten  
De Volkskrant  

Een aangrijpende familiegeschiedenis. Leest als een uiterst knap gereconstrueerde roman - een meeslepende, soms spannende kroniek van een gezin dat door de oorlog getekend werd.  
Algemeen Dagblad  

Het boek is indringend om diverse redenen. Het maakt duidelijk hoe zelfs een Joodse familie die tijdens de oorlog op wonderbaarlijke wijze intact bleef, later alsnog uiteengereten werd door de verzwegen herinneringen.  
Elsevier  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog
  • serieuze verhalen over serieuze onderwerpen

Details:

Auteur(s)Auke Kok, Dido Michielsen
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023493655
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's304
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 134 x 22 mm.
Gewicht336 gr.  

Recent bekeken producten