De ontdekking van Moskou

Harry Mulisch • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,92

Overal elders € 19,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In alle zes versies van De ontdekking van Moskou komt een schrijver voor die zichzelf de opdracht geeft een boek te schrijven over een mislukte expeditie naar Moskou in het jaar 1492. Geen enkele versie is voltooid, en toch heeft Harry Mulisch de hoop nooit opgegeven dit boek ooit af te maken. Het meest gecompliceerd is de derde versie van dit verhaal, die Mulisch schreef in de jaren 1965 en 1966, en waarin niet minder dan vijf auteurs aan het woord komen, inclusief een zekere ‘Harry Mulisch’. Hij stelt zich hierin voor een bizarre taak: een boek schrijven in de stijl van een minder getalenteerde auteur dan hijzelf, die het onvoltooide manuscript van een overleden briljante schrijver in handen heeft gekregen.

In De ontdekking van Moskou ligt het hele universum van Harry Mulisch besloten. Veel elementen eruit zijn gebruikt voor latere romans en verhalen, waaronder De Aanslag, De elementen, Voorval en – tot in de titel toe – De ontdekking van de hemel. Dichter dan ooit komt de lezer bij de schrijver terwijl deze aan het schrijven is. Een ongekende sensatie.

Dit boek in de pers

Het is in elk geval een echte Mulisch, De ontdekking van Moskou.  
NRC  

Dat Mulisch met zijn roman De Ontdekking van Moskou in de maag heeft gezeten, lees je tussen de regels door. Er zijn zelfs fragmenten die gewoonweg niet erg goed zijn. Toch weet hij de lezer postuum in te pakken. Mulisch heeft weer geschreven of hij overal lak aan had..  
Het Parool  

Details:

Auteur(s)Harry Mulisch
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023496960
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Afmetingen207 x 137 x 32 mm.
Gewicht410 gr.  

Recent bekeken producten