De officier

Robert Harris • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De officier is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

VN-Thriller van het jaar 2014 DWDD Boek van de Maand Walter Scott Prize for historical fiction 2014

Dit boek in de pers

De Britse auteur Robert Harris turnt de spraakmakende Dreyfus-affaire om tot een razend spannende historische thriller en toont aan dat het nauwgezet navertellen van de werkelijkheid soms elke fictie overstijgt.  
Knack Focus  

Harris schreef met De officier een onvervalste historische thriller over een wereldberoemde affaire.  
HP de Tijd  

Een briljante reconstructie in romanvorm van de Dreyfus-affaire. Waanzinnig spannend. Harris schreef Picquards fictieve memoires en weet hem daarin meesterlijk neer te zetten als een complexe figuur die heen en weer geslingerd wordt tussen zijn geweten en zijn militaire eergevoel. Met een schitterende bijrol voor het Parijs van eind negentiende eeuw. En het is allemaal nog echt gebeurd ook.  
VN Thrillergids  

Wat een prestatie van Harris, dat hij de bekende affaire nieuw leven inblaast via het perspectief van een sympathieke held.  
Trouw  

Het geeft het verhaal een authentieke sfeer, mede door de beeldende beschrijvingen van het Parijs van die tijd. Chapeau voor het inlevingsvermogen van Harris, die traditiegetrouw gedegen vooronderzoek heeft gedaan. Alweer een Harris-boek dat dankzij bewonderenswaardig hard werk is geslaagd.  
Nu.nl  

Een indrukwekkende en spannende thriller. Harris bewijst dat respect voor de historische feiten hand in hand kan gaan met een verrassende ontknoping.  
De Volkskrant  

De officier van Robert Harris is zo'n boek dat je anderen het liefst wilt opdringen. "Kijk dan, lees dan, hier staat hoe het zit. Hoe het werkt." Een boek over het verleden dat verschillende hedendaagse onderwerpen samenbrengt en die met grote helderheid en scherpte aan je voorschotelt.  
NRC  

Schitterend tijdsbeeld van de Franse belle époque, vol corruptie en egoïsme.  
De Morgen  


Reviews & recensies

VN-Thriller van het jaar 2014 DWDD Boek van de Maand

De Officier dient zich aan als thriller, maar berust van A tot Z op ware feiten. Een Joodse officier in het Franse leger, Alfred Dreyfuss, is het slachtoffer van een anti-Joodse samenzwering en wordt na een valse beschuldiging van spionage smadelijk gedegradeerd en verbannen. In de jaren na de oorlog werd geleidelijk duidelijk dat hij onschuldig was. De collectieve hysterie in de Franse publieke opinie en discriminerende hetze maakte plaats voor schaamte en wroeging. Maar tot nu toe werd de zaak nooit helemaal uitgeklaard. Er was effectief een spionageschandaal binnen de Franse legertop, die tot in regeringskringen reikte. Maar wie waren dan de echte samenzweerders? En hoe konden ze buiten schot blijven, en na de veroordeling van Dreyfuss ongestoord op hun post in de hoogste regionen van de Franse legerleiding blijven? Robert Harris spit de waarheid boven in dit historisch perfect gedocumenteerde, razend spannende en onthullende boek.

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • historische romans
  • spionnenzaken

Details:

Auteur(s)Robert Harris
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Paul Witte
ISBN9789023491644
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's448
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 135 x 35 mm.
Gewicht544 gr.

Recent bekeken producten