De nachtwaker

Tomas Ross • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,12

Overal elders € 18,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De nachtwaker is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de herfst van 1978 wordt ’s nachts op de Amsterdamse Wallen een babymeisje gevonden in een doos, samen met tienduizend gulden en een wanhopig zelfmoordbriefje van de anonieme moeder, die het kind Emma noemt. Het meisje wordt geadopteerd door de oude historicus Nicolaas de Jongste en diens vrouw.

Maart 2013. De vierendertigjarige Emma de Jongste vindt bij de herinrichting van de Cuypers-bibliotheek in het Rijksmuseum een cahier met twee oude pentekeningen. Wanneer ze navraag doet bij een oude kunsthandelaar wordt deze vlak daarna vermoord. De verdenking ligt direct bij Emma en ze moet in levensgevaar vluchten. De kunsthandelaar vertelde Emma dat dit twee van de vier tekeningen zijn die in opdracht van prins Alexander gemaakt zijn, uit wraak op zijn vader, koning Willem 111. Emma ontdekt dat de tekeningen alles te maken hebben met haar naamgenote die in 1879 als bruid en redster van de dynastie door Willem 111 naar Paleis Noordeinde werd gehaald, en ook met de mysterieuze Nachtwaker, die zelfs een eeuw later nog het voortbestaan van de Oranjes bedreigt.

Dit boek in de pers

Ross maakt er een behoorlijk ingewikkelde intrige van en het is zaak als lezer je hoofd er goed bij te houden, want voor je het weet mis je iets. Maar die inspanning is het waard, want Ross werk zijn verhaal tot in de puntjes geloofwaardig uit: geen speld tussen te krijgen. En erg spannend.  
Noordhollands Dagblad  

Ross verweeft de twee tijdlijnen met meesterhand door elkaar en voegt tal van historische details toe, zonder ergens hinderlijk te vervallen in het oplepelen van encyclopedische weetjes. Als het verhaal erg ingewikkeld dreigt te worden, ondervangt hij dat door de ontwikkelingen vanuit verschillende perspectieven opnieuw te belichten. De nachtwaker is een ouderwets goede, soms venijnig scherpe Ross.  
VN Detective & Thrillergids  

De manier waarop Ross de belevenissen van beide Emma’s en hun omstanders door elkaar heen schrijft, waarbij het verband tussen de twee tijdvlakken steeds duidelijker wordt, is duivels knap te noemen  
Trouw  

De onverbiddelijke vergelijking met Dan Brown wordt vermeden door Ross' sfeertekeningen en prettige stijl. De historische decors van de scenes die zich in het verleden afspelen zijn net zo levensecht als die in de hedendaagse tram en buurten in Amsterdam.  
Nu.nl  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • historische romans over het koningshuis
  • geschiedkundige spanning

Details:

Auteur(s)Tomas Ross
UitgeverijCargo
ISBN9789023481713
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 136 x 26 mm.
Gewicht408 gr.  

Recent bekeken producten