De mobilisatie van Arcadia

Stefan Hertmans • Paperback

€ 23,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen

De mobilisatie van Arcadia is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

`We kunnen er niet onderuit: we beleven emotionele tijden. Waar men ook kijkt, commotie is de norm, intensiteit de vorm. Zo begint het nieuwe boek met essays van Stefan Hertmans, waarin hij ons verlangen naar een arcadisch bestaan fileert. Waarom moeten we alles wat we van waarde achten seksualiteit, identiteit, kunst en literatuur, sociaal engagement onophoudelijk opfokken voor het grote doel? Kunnen we de dingen niet meer in hun waarde laten zonder ze uit te kauwen? Wellicht hebben we zo n intens gevoel van verlies, omdat we voortdurend een fictieve persoonlijkheid najagen. Het is niet verwonderlijk dat Hertmans in dit boek uitgebreid aandacht besteedt aan kritische schrijvers als Michel Houellebecq, Søren Kierkegaard en W.G. Sebald, over wie hij met grote instemming schrijft.

Dit boek in de pers

Hertmans schrijft zo prikkelend dat ik meteen zijn mening wil weten over alles wat ik recentelijk heb gelezen.  
NRC  

Tijdens het lezen ben je alleen maar verbluft door de verstaanbaarheid en de heldere redeneertrant van Hertmans. (...) Hertmans is erudiet en verstandig en er is geen speld tussen te krijgen.  
NRC  

De mobilisatie van Arcadia bevat veertien stilistisch, thematisch en qua houding samenhangende essays die met kracht van argumenten en vaak in superieure, lenige soms ook geestige formuleringen kritiek leveren op ideeën en praktijken die het culturele leven momenteel beheersen. (...) Ronduit indrukwekkend boek.  
De Groene Amsterdammer  

Er bestaan essayboeken waarvoor je graag een hele kast romans weggeeft, schrijft Stefan Hertmans. Misschien geldt dat ook wel voor zijn nieuwe bundel. Al is dat na zo'n erudiet pleidooi voor gematigdheid een te mateloze gedachte.  
De Standaard  

Details:

Auteur(s)Stefan Hertmans
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023467243
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 125 x 25 mm.
Gewicht317 gr.  

Recent bekeken producten