De mislukkingskunstenaar

Willem Otterspeer • Hardcover

€ 49,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen

De mislukkingskunstenaar is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hoewel hij zei weinig fiducie te hebben in de biografie, besefte Willem Frederik Hermans heel goed dat ook zijn eigen leven onderwerp zou worden van studie. Mede daarom legde hij een immens archief aan, waarin hij alles bewaarde over wat hij schreef, las, zag en meemaakte. Biograaf Willem Otterspeer heeft zich op meticuleuze wijze door dat archief heen gewerkt teneinde het leven van een van onze grootste romanschrijvers te reconstrueren. In dit eerste deel voert Otterspeer zijn lezers langs de belangrijkste episoden uit de eerste helft van Hermans leven: zijn vroege jeugd, zijn schooltijd, de oorlog, de eerste schreden in de literatuur, zijn liefdesleven, zijn reizen naar Canada, Spanje en Parijs. Behalve een nauwgezette voorstelling van een leven, biedt De mislukkingskunstenaar ook een nieuwe en belangwekkende visie op deze schrijver. Een schrijver die gevangen zat in zijn eigen ambitie om `alles tot stand te brengen. Een schrijver die gedoemd was onder die ambitie te bezwijken. Een schrijver, voor wie de mislukking het belangrijkste motief van zijn leven en werken werd.

Dit boek in de pers

De mate waarin Otterspeer zich heeft ingegraven in het werk van Hermans is bewonderingswaardig. Een schatkamer voor Hermansliefhebbers.  
NRC  

Aangrijpend, scherp en overtuigend portret van Hermans.  
De Volkskrant  

Een rijk boek.  
Vrij Nederland  

De mislukkingskunstenaar is geschreven met veel flair en gevoel voor afwisseling. Otterspeer schakelt tussen de biografische feiten, uitweidingen over Hermans' vakgebied als wetenschapper, de literatuur en de liefde.  
De Standaard  

Ottespeer verdient ons diepste ontzag voor zijn onverdonderende kennis van zaken en het grote analytische inzicht waarmee hij Hermans tegemoet treedt.  
De Morgen  

De mislukkingskunstenaar is een met vaart en gevoel voor stijl geschreven goudmijn, een kloeke biografie over een schrijver die alijd en overal herrie schopte en als het erop aankwam alleen loyaal was aan zichzelf.  
Nederlands Dagblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën
  • persoonlijke verhalen over schrijvers en dichters

Details:

Auteur(s)Willem Otterspeer
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023476610
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's800
Verschijningsdatum
Afmetingen223 x 150 x 51 mm.
Gewicht1175 gr.  

Recent bekeken producten